Juan M. Fernández fa entrega d’un xec de més de 3.000 € a la Fundació Roses Contra el Càncer

Diners que Fernández va recaptar en el seu quart viatge solidari en bicicleta que el va portar de Roses a Fàtima

Viatge solidari en bicicleta de Roses a Fàtima (Portugal)
Juan M. Fernández i Pilar Serra en el moment de l’entrega del xec

Quatre anys seguits porta el rosinc i primer tinent d’alcalde Juan Manuel Fernández fent un viatge en bicicleta en solidaritat amb la Fundació Roses Contra el Càncer. Al 2015 va sorgir la idea d’implicar a la ciutadania i el teixit empresarial de la Vila per a que donessin un euro per quilòmetre pedalat i se’n va anar a Sevilla fins a la Basílica de la Macarena. Un viatge de més de 1.300 quilòmetres amb els que aconseguir recaptar 6.280 € per a la Fundació.

L’any següent, en Ferdy, com és conegut per tothom a Roses, va decidir marxar amb la seva bicicleta fins a la Catedral de Santiago de Compostela. Un repte solidari amb el que va aconseguir la xifra de 4.280 € a favor de l’entitat social-oncològica de Roses. Al 2017, un altre cop es va posar en marxa, en aquesta ocasió un altre cop al Sur, concretament a Huelva, fins l’Ermita del Rocio, per fer entrega a la Fundació Roses Contra el Càncer d’un xec de 4.970 €.

I enguany, durant el passat mes d’octubre, Fernández, va anar més enllà donant-li al seu viatge un caire internacional, ja que va traspassar la frontera de Portugal fins arribar al Santuari de la Verge de Fàtima, lloc de peregrinació de multitud de feligreses.

Ha estat el viatge més llarg, ja que va estar sobre la bicicleta 1.465 km, “però no ha estat el més dur, tot i que vaig agafar l’huracà Leslie que durant aquells dies d’octubre travessava la Península, sinó quan vaig anar a Santiago de Compostela perquè vaig passar pels Pics d’Europa i vaig estar durant tres dies amb neu”, ha explicat Ferdy durant l’acte d’entrega d’un xec per valor de 3.228 € a la Fundació Roses Contra el Càncer. “És una quantitat inferior a d’altres anys perquè sempre anem a picar a les mateixes portes, i la gent arriba a un moment que estarà cansada de col·laborar, però tot suma”, ha assenyalat Juan Manuel Fernández.

Uns diners que han estat molt ben rebuts per la presidenta de la Fundació Roses Contra el Càncer, Pilar Serra, la qual ha manifestat que “no tinc paraules per agrair tot el sacrifici i esforç que fa per ajudar-nos amb els seus viatges solidaris, que són molt llargs i on troba de tot, neu, vent i pluja”. Serra ha avançat que aquests 3.228 euros els destinarem “a sufragar els cost del projecte de l’hotel solidari per als familiars dels pacients que estan ingressats a l’Hospital Josep Trueta de Girona, i al servei de transport a les persones que s’han de desplaçar a fer tractament i no els hi cobreix la Sanitat Pública”.

Pel que fa a la realització del que seria el cinquè viatge solidari, Juan M. Fernández, ha destacat que “no tinc res previst, però ens haurem de pensar si el fem i deixar descansar a la gent que cada any sí i un altre també hi col·labora”.

La presidenta de la Fundació Roses Contra el Càncer ha volgut tenir un agraïment especial cap a Mike Miralles, el rosinc i gerent de la botiga Bicis a Punt, per haver-li deixat a en Ferdy la seva bicicleta per poder fer el viatge.