Jubi-Teatre, companyia de teatre de Roses formada per gent gran, però sobradament preparada

Companyia Jubi-Teatre

Una escena de l'obra 'El trampòs entrampat'

Jubi-Teatre va presentar dimecres al Teatre Municipal de Roses l’adaptació de l’obra ‘El trampós entrampat’, de Nick Hassy, i que tornaran a representar aquesta tarda a les 18 hores

Companyia Jubi-Teatre
Una escena de l’obra ‘El trampós entrampat’

La companyia Jubi-Teatre de Roses va debutar l’any 2013 amb l’obra “Tots bojos per una torre”. Una peça teatral que la van representar 3 cops a Roses, una a Palau-saverdera i una altra a Garriguella.
Des de llavors, aquesta companyia de teatre, creada per la rosinca Fina Puigdomènech, ja ha portat als escenaris 3 obres, la primera d’elles la ja esmentada ‘Tots bojos per una torre’, la segona va ser ‘Per no entendre el castellà’ a l’any 2015, i la tercera, ‘El trampós entrampat’, la van estrenar el passat dimecres al Teatre Municipal de Roses.

Aquesta darrera obra és una adaptació que han fet la Fina Puigdomènech i la Mercè Fages, com ajudant de direcció, de la peça original escrita per Nick Hassy, “perquè està pensada per 7 o 8 actors i en aquí en surten un total de 15 i, a més, dura 1 hora i mitja, i l’hem escurçat una mitja hora”.

Treballar amb gent gran no ha suposat per a la directora de la Companyia Jubi-Teatre i la seva ajudant de direcció una especial dificultat, tenint en compte que “tots som amateurs, tan la direcció com l’elenc d’actors, però el que si que requereix és molt de treball, perquè els actors tenen entre els 66 fins als 83 anys, i el que han d’exercitar molt és la memòria per recordar el text que han de representar”, va afirmar Puigdomènech, la qual va encoratjar per a que “la gent gran s’animi a fer teatre i activitats perquè fan un treball molt gran amb la memòria, a la vegada que viuen moment molts intensos durant la representació dels seus personatges, per destacar que “també hi ha un aspecte que treballem molt tots plegats, i que és la paciència, que és un gran valor afegit”.

La Companyia Jubi-Teatre de Roses es va crear ara fa 4 anys, i durant aquest temps ha passat de tenir 8 a una vintena d’actors i actrius, que a banda de representar 3 obres teatrals també ho ha fet amb dos sainets, ‘El fotògraf’ i ‘Jugant amb els motius de Roses’. El que vol dir aquest ‘joves’ de la Jubi-Teatre són gent gran sobradament preparada, i que a més s’ho passen “molt bé assajant i actuant tot i que aquesta darrera obra és molt més difícil que les anteriors perquè hi ha més gent, és més llarga i hem de memoritzar més text”, va dir l’Esther Gotanegra, que ha participat en les tres obres de Jubi-Teatre i que en ‘El trampós entrampat’ fa el paper de Maruja.

“Molta alegria de poder estar en aquesta companyia de teatre”, va dir que sentia la Mª Teresa Carreras, que representa al personatge de Rosario en l’obra. De la mateixa manera es va sentir la Margarita Lloret, la Flora en ‘El trampós entrampat’, en dir que “ens ho passem bomba assajant, tot i que, com diu l’Esther, aquesta és més difícil perquè som molta gent”. I bomba s’ho passa també la Maria Pousacoma, que fa el paper de Sara, “perquè moltes errades i ens fan molta gràcia, no ets pots imaginar el que riguem i, a sobra, et distreus i exercites la memòria, que al teatre s’ha utilitzar molt”.

A la pregunta de si la Fina és una bona directora, totes quatre actrius van exclamar que “no la canviem per res del món, té molta paciència i és fantàstica, i aquest any menys mal que ha tingut l’ajuda de la Mercè”.

I per la Fina Puigdomènech, aquesta experiència de 4 anys  treballant al teatre amb la companyia Jubi-Teatre ha estat “molt enriquidora, moltíssim i m’agrada molt treballar amb ells perquè són molt agraïts. Agraeixen molt estar assajant que no pas casa i hi posen unes ganes tremendes. De vegades, si plou o fa mal temps els hi dic d’aplaçar els assajos i es neguen, perquè què hi farem a casa , em diuen”.

‘El trampós entrampat’ a les 18 hores d’aquesta tarda al Teatre Municipal de Roses

La companyia Jubi-Teatre porta des de principis d’any assajant l’obra ‘El trampós entrampat’. Primer van començar a assajar un dia a la setmana, després van anar augmentant els dies fins presentar-se cada di al teatre per preparar-jo tot bé i que durant la representació no fallés res. I no va fallar res a l’estrena del passat dimecres. Com tampoc fallarà res aquesta tarda en la segona representació que portaran a terme els actors i actrius de Jubi-Teatre, que com no volen que ningú es perdi la seva funció, han programat una altra sessió al Teatre Municipal de Roses per aquesta tarda a les 18 hores.

Sens dubte, gent gran, però sobradament preparada.