Jubilats, jubilades… i actors de cinema, així són els avis i àvies de Roses

El gran home

Marc Danés, Esther Gotanegra, Carme Barbarà i Annik Mallentjer en el moment de la presentació de l'estrena del film 'El gran home'

La gent gran de Roses va estrenar dijous la segona pel·lícula, ‘El gran home’

El gran home
Marc Danés, Esther Gotanegra, Carme Barbarà i Annik Mallentjer en el moment de la presentació de l’estrena del film ‘El gran home’

Qui diu que quan un es jubila arriba el moment de descansar? Pot ser per la majoria de gent sí que és així, però per un grapat d’avis i àvies de Roses aquesta premissa no és gens veritat.

Parlem de mestresses de casa, ex treballadors i ex empresaris que a la primerenca edat de 80 anys han decidit ser actors. I no ha estat una decisió fruit d’un rampell o un capritx, ja que són actors, tant de teatre com de cinema, des del 2013, quan van estrenar l’obra, amb molt d’èxit, ‘Tots bojos per una torre’.
Peça teatral a la qual, degut a la bona acollida del públic rosinc, li va seguir una segona, ‘Per no entendre el castellà’, i fins i tot, una tercera, ‘El trampós entrampat’.

I entre mig d’aquestes dues obres de teatre van rodar el seu primer curtmetratge, ‘L’ocell de plomes blaves’. Una incursió al setè art en el que van assolir el mateix èxit que als escenaris teatrals. I per això, dijous passat van estrenar al Teatre Municipal de Roses la seva segona pel·lícula, ‘El gran home’.
Un film que narra la història d’un rosinc que se’n va anar les Amèriques a fer fortuna i de cop volta torna cap a Roses. Però resulta que realment… Bé per saber tota la trama i el desenllaç final millor veure el film ‘El gran home’ en un pròxima projecció, ja que no fa gràcia a ningú que s’expliqui el final de la peli.

I els i les protagonistes de ‘El gran home’ són Maria Prats, Margarita Lloret, Annik Mallentjer, Quimi Lliuró, Mª Teresa Carreras, Carme Barbarà, Mercè Fages, Esther Gotanegra, Patrick Hendrickx, Quim Prats, Joan Fajardo, Angelina Ballesta i Lluís Ribas, els quals han estat dirigits per l’Associació Cultural D.A.U.S dins el Taller de Cinema per a la Gent Gran organitzat per l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses.

Un taller que tenia com a objectiu endinsar a la gent gran de Roses en el món del cinema, i per poder conèixer, així, cadascuna de les etapes i elements que hi intervenen en el rodatge d’una pel·lícula, com és el guió, el vestuari, la interpretació, la producció i escollir els escenaris on es rodarà.

Un taller de cinema, que com en el primer on va interpretar amb el rodatge de ‘L’ocell de plomes blaves’, els protagonistes s’ho han passat d’allò més bé, “sí, ens ho hem passat molt bé, hem rigut molt, és molt diferent al teatre, ja que no necessites memoritzar tant de text, i aquesta ens ha agradat més que la primera perquè hem rodat més a l’exterior que no pas en un lloc tancat”, van afirmar la Carmeta Barbarà, Annik Mallentjer i l’Esther Gotanegra.

‘El gran home’ va ser presentat abans de la projecció pel regidor de Benestar Social, Marc Danés, i les mateixes Carmeta, l’Annik, Esther. Presentació en la que Danés va anunciar que “donarem continuïtat a aquest taller de cinema degut a la bona acollida que té entre els avis i avis de Roses, els qual s’ho passen molt bé participant-hi”.

Un nou taller de cinema en el qual es rodarà una nova pel·lícula, ‘Gente de bien’.