Junts i Esquerra aposten per la continuïtat al Govern de la Diputació de Girona

Ambdues formacions acorden mantenir la línia de treball de l’anterior mandat a la Diputació, Junts es farà càrrec de XALOC, mentre que ERC de Dipsalut

Amb tots els ajuntaments de la demarcació constituïts, i amb la celebració imminent dels plens de constitució dels consells comarcals, Junts i Esquerra Republicana han fet públics més detalls sobre el pacte entre ambdues formacions pel qual governaran la Diputació de Girona durant el proper mandat 2023-27.

El fins ara president de la Diputació i reelegit com alcalde de Banyoles, Miquel Noguer (Junts), tornarà a ocupar el càrrec de president de l’ens, mentre que també renovarà càrrec el fins ara vicepresident primer i nou alcalde de Cassà de la Selva, Pau Presas (ERC). 

Així mateix, l’acord entre Junts i Esquerra manté la línia del mandat anterior i preveu que dues vicepresidències siguin per Junts i dues per Esquerra. En aquest sentit, es crearan quatre comissions informatives presidides pels vicepresidents molt similars a les actuals: D’Hisenda, Administració, Promoció Econòmica i Cooperació Local, presidida per Pau Presas. Una segona de Cultura, Noves Tecnologies i Esports, en mans de Junts, la tercera; d’Acció Social i Salut Pública, amb educació i joventut, per ERC, i la quarta de Territori i Sostenibilitat en mans de Junts.

Pel que fa als dos principals organismes autònoms de la Diputació, les formacions han apostat per la continuïtat i Junts seguirà al capdavant de XALOC, mentre que ERC continuarà al càrrec de Dipsalut. Noguer, com a president de la corporació, serà també el president del Patronat de Turisme i el Consorci d’Aigües Girona Costa Brava.

El repartiment del cartipàs serà similar al que ja hi hagut durant aquesta legislatura i es concretarà en el ple de cartipàs que està previst que se celebri a final de mes. 

Exit mobile version