Junts per Catalunya demana a Roses la unitat de tot l’independentisme de cares a les eleccions generals del 28 A

Junts per Catalunya

Candidats i militans de Junts per Catalunya amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan

El Teatre Municipal de Roses es va omplir de gom a gom en el míting celebrat per Junts per Catalanya amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra

Junts per Catalunya
Candidats i militans de Junts per Catalunya amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan

El president de Catalunya, Quim Torra, acompanyat dels candidats al Congrés en les properes eleccions generals, Laura Borràs i Jaume Alonso Cuevillas, i pel candidat al Senat i alcalde de Port de la Selva, Josep Mª Cervera, va oferir un míting de campanya ahir a la tarda al Teatre Municipal de Roses.

Un míting en una sala plena de gom a gom per veure i sentir a unes persones que la gran majoria dels assistents només veuen per la TV, i en el que el missatge principal va ser el d’Unitat. És el que va demanar el president Torra a ERC, la CUP i el Font Republicà, “retrobar-nos en la unitat, i envio una mà estesa per reconstruir aquesta unitat per tal de donar una resposta democràtica i cívica basada en el dret a l’autodeterminació”. Torra no va voler deixar passar per alt les imatges de la primera roda de premsa de Jordi Sánchez des que va entrar en presó preventiva ara fa 550 dies, i que es van projectar tot just abans, per dir sentir-se “trasbalsat en veure a en Jordi en aquella taula, la bandera d’Espanya i la bandera del rei”. Una imatge “que és el reflex de la cruesa que estem vivint”, va afegir el president, per remarcar que “nosaltres defensarem la independència de Catalunya. La volem i no perdrem el temps en repúbliques espanyoles ni en regnes d’Espanya”.

Abans, però, del discurs del president Torra va intervenir l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan,  per donar les gràcies al membres de JxCat i al respectable per la seva assistència afirmant que “Junts x Catalunya som els que defensem que la independència és l’únic projecte de futur per a Catalunya, la solució més útil pels 7,5 milions de catalans”.
Mindan també va recordar als assistents que d’aquí a un mes són les eleccions municipals i va convidar a tothom a escoltar les seves propostes per reeditar govern a Roses.

Per la seva banda, Josep Maria Cervera, alcalde de Port de la Selva, president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)i nº 2 al Senat per Girona, va manifestar que “hem estat capaços des del municipalisme i ara entenc que des de JxCat de fer projectes molt transversals i construir programes atractius per molta gent i molt diversa, per tal de fer progressar les nostres vides, remarcant que “la prioritat és defensar els drets i les llibertats de tots els ciutadans d’aquest país. El dret a reunir-nos, a expressar-nos lliurement, a manifestar-nos pacíficament i, sobretot, el dret a decidir el nostre futur democràticament”.

D’unitat, però criticant als qui no la fan possible, va parlar l’advocat de Carles Puigdemont i candidat al Congrés per Girona, Jaume Alonso Cuevillas, en afirmar “que si no anem junts en una candidatura és perquè alguns -referint-se implícitament a ERC- prioritzen abans els seus objectius de partit per sobre dels objectius de país”.

Cuevillas va dir que no “s’ha de fer cas a les enquestes que donen com a guanyador al PSOE”, en considerar que els socialistes tenen les enquestes manipulades i que “votar al PSOE no és un vot útil perquè serà un vot per aplicar el 155”.  
Jaume Alonso Cuevillas va assegurar que Carles Puigdemont exercirà el càrrec d’eurodiputat després les eleccions de maig, ja que podrà “recollir l’acta d’eurodiputat perquè la batalla la jugarem a Europa i no pas al Bernabéu amb arbitres  comprats”.

La número 2 al Congrés per Barcelona, Laura Borràs va assegurar, després d’afirmar que “Jordi Sánchez és un ostatge polític” que “el mandat de l’1-O és viu, la legitimitat de l’1-O és viva, i estarà sempre damunt la taula, tot i que l’Estat només n’ha fet repressió”.

L’acte va finalitzar amb tots els candidats i representats de Junts per Catalunya dalt de l’escenari cantant a cor amb el respectable l’himne de Catalunya i crit d’Independència.