Suquet de peix de Rose

Junts per Roses divideix el seu programa electoral en projectes de mandat i projectes de ciutat

Junts per Roses
L'alcaldable de Junts per Roses, Montse Mindan,amb alguns integrants de la seva canditura a les eleccions municipals de 2019

Projectes de mandat i projectes de ciutat que la candidata de Junts per Roses, Montse Mindan, va avançar ahir de cares a les eleccions municipals

Junts per Roses
L’alcaldable de Junts per Roses, Montse Mindan, amb alguns integrants de la seva canditura a les eleccions municipals de 2019

L’alcaldable de Junts per Roses a les eleccions municipals del 26 de maig, Montse Mindan, va avançar ahir en roda de premsa els projectes dels que està composat el programa electoral de la seva candidatura. Unes propostes sorgides arran “de les moltes reunions sectorials que hem mantingut amb gent de l’esport, de la cultura, d’educació i ensenyament i amb dones de Roses”, va dir Mindan,
Propostes que han fet que la candidatura nacionalista divideixi els seus projectes electorals “en projectes de mandat i en projectes de ciutat”.

Entre aquest segons, “que segurament en un mandat no es podran aconseguir, però és el moment de posar fil a l’agulla -va dir l’alcaldable- està la continuació del passeig marítim que falta entre la Riera Ginjolers i el port esportiu, amb la creació d’un aparcament soterrat, aconseguir treure l’edifici de Telefònica del mig de la Riera, i tirar endavant un nou planejament urbanístic que marqui les zones esportives per a poder fer una pista d’atletisme i que defineix on es pot ubicar una àrea d’activitat econòmica”.

Donar-li un ús públic a l’espai on hi havia l’antiga depuradora de marisc, “convocant un concurs d’idees”, aconseguir un aparcament públic a Santa Margarita, ampliar el programa ‘Roses posat guapa’ “per ajudar a subvencionar la rehabilitació de part del casc antic que creiem necessària”, un nou pont la Riera Ginjolers, l’Escola de Música a la nova SUF, el nou arxiu municipal, el projecte vies verdes del carril bici, el nou camí de Ronda, ampliar funcions de la Càtedra d’Arqueologia i Patrimoni per a que Roses sigui seu universitària, i crear un segell municipal de qualitat ambiental per a les empreses són algunes de les propostes, esmentades per Montse Mindan, que Junts per Roses conté en el seu programa per portar a terme durant el proper mandat.

Així mateix, hi ha dos concernents a les urbanitzacions. Al Mas Oliva, “tirar endavant el projecte de les aigües pluvials”, i a Canyelles Petites “arranjar totes les escales que hi han perquè els veïns puguin baixar fins a la platja, sense haver-ho de fer per la carretera”, que la candidatura de Junts per Roses contempla en el seu programa electoral.

Pel que fa Seguretat Ciutadana, la candidata de Junts per Roses va afirmar que “jo no diré en el meu projecte que erradicaré el top manta perquè seria fals, perquè no passa només per una actuació policial, però si que dic que ens comprometre’m a continuar treballant per trobar les eines a nivell legal, jurídic i de col·laboració amb els cossos policials i els comerciants de Roses per buscar solucions per arribar a minimitzar el problema”.

Fer un conveni amb Adifolk, entitat dedicada a la difusió del folklore i les tradicions populars catalanes, i el rellançar l’agermanament amb la ciutat de Rhodes. “llargament oblidada”, serien altres projectes a desenvolupar per la candidatura nacionalista si assoleixen l’alcaldia.

Tots els projectes de Junts per Roses, englobats en les Àmbits de Territori i Sostenibilitat, Promoció Econòmica, Participació Ciutadana i Acció Social, es podran consultar a partir d’aquest dijous, 9 de maig, tot el programa electoral es podrà consultar a la pàgina web de la candidatura.