Roses Cultura

Junts per Roses presenta la seva candidatura

Junts per Roses
Els integrants de la llista Junts per Roses amb la candidata Montse Mindan

L’alcaldable de Junts per Roses, Montse Mindan,va anunciar durant la presentació de la seva candidatura que “volem continuar amb el projecte que hem portat durant tots aquests anys, amb un projecte de progrés ben entès, sense aturador però tranquil”.

Junts per Roses
Els integrants de la llista Junts per Roses amb la candidata Montse Mindan

La candidatura de Junts per Roses a les eleccions municipals del proper 26 de maig va presentar, al Teatre Municipal de Roses, a tots els integrants que la conformen, destacant que la majoria mai havien format part de cap projecte polític, com així va quedar reflectit en el vídeo que es va projectar en iniciar l’acte i on cadascú d’ells, després de presentar-se, va explicar els motius perquè formen del projecte de Junts per Roses.

I un cop visionat el vídeo, del primer que va voler parlar l’alcaldable de Junts per Roses, Montse Mindan, va ser de l’estabilitat, “imprescindible per progressar com a poble”, assenyalant que aquesta s’assoleix “si és té un Govern amb majoria absoluta, amb un pacte de Govern que et doni la majoria, o bé, si es governa en minoria, si és té el caràcter, la paciència i la voluntat d’assolir el bé públic per sobre de tot,”, assegurant en aquest sentit que “hem demostrat, sobradament, que nosaltres som garantia d’estabilitat, com hem demostrat que som garantia de bona gestió econòmica i equilibri”.
La candidata de Junts per Roses va assegurar que “ningú pot dir que és fàcil la gestió d’un pressupost de 36 M€”, i va posar com a exemple que “posar molts diners a la partida de Benestar Social i minvar les partides destinades a Turisme, Promoció Econòmica o la neteja del poble, per exemple, desequilibra, i a l’inrevés també”.

Després d’enumerar les banderes que avalen al seu partit, “la honestedat, el treball i ser resolutius”, va donar pas a les persones que integren el seu projecte, els quals (no van intervenir tots els que van sortir en el vídeo) ho van fer per aquest ordre: Pere Juanola, Montse Sastre, Jordi Alcaide, Rita Funes, David Mas, Isa Rodríguez, Lluís Espada, Juan Manuel Fernández, Marc Danés, Sílvia Ripoll, Sergio Soler i Carles Pàramo, reiterant el que anteriorment es va poder sentir en el vídeo i lloant la qualitat humana i professional de les persones que conformen la candidatura de Junts per Roses.

Programes electorals

L’alcaldable de Junts per Roses va voler fer un repàs dels programes electorals d’altres candidatures assenyalant que “dels programes polítics que podreu veure hi ha unes propostes que no cal ni esmentar, perquè no són de competència municipal, per tant no es podran tirar endavant”. Pel que fa al col·lectiu de les dones, Montse Mindan, va assegurar que “vam fer una reunió per copsar el que volen i necessiten realment les dones, i poder no és tant crear una regidoria de les dones, sinó crear una Taula de la Dona per donar resposta a les seves necessitats”.

La candidata nacionalista va continuar dient que “està clar que tots els partís polítics volem treballar per fer coses envers Roses, volem fer la pista d’atletisme, l’Escola de Música a la SUF, definir una nova Àrea d’Activitat Econòmica, seguir recuperant el Patrimoni, i alguns diuen ara que hem de fer el pícnic de Falconera i això el portàvem nosaltres fa 4 anys i només hem pogut posar taules i bancs perquè, us ho asseguro, la gestió amb el Parc Natural del Cap de Creus és realment difícil i complicada, però és un projecte que continuem portant-lo, perquè per cabuts nosaltres”.
I sense moure’ del Parc Natural, Montse Mindan, va afirmar que “s’ha de pensar, ja i d’una vegada, la possibilitat de tirar endavant expropiacions per fer aparcaments i de com s’ha de gestionar bé aquest Parc Natural”.

D’altra banda, en referència “a la construcció de 1.000 habitatges que jo he sentit a dir en un ple municipal”, Montse Mindan va assenyalar que per al seu partit “és una bestiesa perquè no estem preparats ni a nivell d’oferta laboral, ni a nivell d’oferta d’equipaments ni de cap de les maneres per créixer en aquesta magnitud. Si això s’arriba a fer, creieu-me que serà pa per avui i fam per demà”.

Continuar amb el projecte dels darrers anys

La voluntat de la candidatura de Junts per Roses “és continuar amb el projecte que hem portat durant tots aquests anys, amb un projecte de progrés ben entès, sense aturador però tranquil. Un projecte ambiciós dins les restriccions del límit de despesa i de competències que ens marca la llei. Es tracta d’anar millorant constantment sense perdre res del que tenim”, va anunciar Montse Mindan, per explicar que “quan em refereixo a res del que tenim estic parlant de tots els serveis, d’ajudar al pagament dels llibres, de tenir una de les llars més econòmica, sinó la més, de la província de Girona i de tenir un dels Casals més econòmics també de la demarcació gironina”. Uns serveis que ofereix l’Ajuntament i que segons la candidata de Junts per Roses “és fruit de la bona gestió econòmica, i això és el que us oferim. No hi ha aturador, hi ha progrés, però sobretot hi ha d’haver-hi molt de seny i sentit comú perquè els diners no són nostres, els diners són de tots”.  

Problemes que afecten a Roses i tot Catalunya

L’alcaldable de Junts per Roses va assenyalar que “tots el partits polítics coincidim en la diagnosi dels problemes que té Roses. Tots estem d’acord en que hem d’erradicar el top manta, que tenim un problema de mobilitat, d’aparcament i d’habitatge, problemes que afecten a tot Catalunya, però no hi cap partit polític que hagi aportat una solució, perquè no són unes solucions de mandat (4 anys), sinó unes solucions i projectes de ciutat, i en el nostre programa electoral l’hem volgut separar i definir”.

Projectes no presentats

Montse Mindan va voler recordar els projectes que el seu Govern no ha pogut inaugurar perquè encara no són una realitat per diferents motius, com ara “la plaça del Mas Oliva, la museïtzació del Castell de la Trinitat, el camp de la petanca, el jardí del Mas de les Figueres, el Corre-can o la SUF, qui vingui se’ls trobarà i els podrà inaugurar, i esperem que siguem nosaltres ”.

Projecte Incubadora, Pla d’Habitatge i Carnet Jove Local

De tots els integrants de la llista que van intervenir durant l’acte, només Sergio Soler es va saltar el guió afirmant que “jo vull presentar tres punts que portem al programa pensant en els joves. El primer és la creació del projecte Incubadora, que consisteix de captar talent juntament amb el sector empresarial, el segon tracta de la redacció del Pla d’Habitatge, que facilitarà el lloguer social a un preu assequible, i el tercer és la creació del Carnet Jove Local per poder obtenir descomptes en els comerços de Roses”.
I l’últim en intervenir va ser el nº17 de la llista de Junts per Roses, Carles Pàramo, el qual, va lloar les capacitats i qualitats de Montse Mindan citant les respostes d’aquesta en una entrevista reflectida en el fulletó que hi havia a totes les butaques del Teatre Municipal.

Finalment, després de veure les tomes falses de la gravació del vídeo que es va veure al principi de l’acte, l’alcaldable Montse Mindan va convidar als assistents a un refrigeri.