Suquet de peix de Rose

Junts per Roses valora positivament el projecte desenvolupat els darrers 8 anys destacant la bona gestió portada a terme

Junts per Roses
Montse Mindan amb el seu equip de Junts per Roses en finalitzar l'acte

L’alcaldable de Junts Per Roses, Montse Mindan, va fer un repàs, en un acte celebrat al Teatre Municipal, de la seva gestió al capdavant de l’Ajuntament com alcaldessa, i va donar unes pinzellades del model de futur que té el seu partit per Roses

Junts per Roses
Montse Mindan amb el seu equip de Junts per Roses en finalitzar l’acte

Junts per Roses va celebrar ahir dijous al vespre al Teatre Municipal de Roses un acte on l’alcaldessa i alcaldable a les properes eleccions municipals va oferir una xerrada per valorar la gestió que el seu partit ha portat a terme durant els darrers 8 anys de legislatura, assenyalant que “aquest projecte que nosaltres hem tirat endavant ha estat bo, ho hem fet bé, hem complert el 86% del nostre projecte electoral. No ho hem aconseguit el 100€, però no passa res, perquè l’èxit mai és total, el fracàs mai és fatal, i és el valor de seguir cada dia el que té reconeixement”.

Unes actuacions envers la Vila realitzades pel PDeCAT, ara JuntsperRoses, que els assistents van poder trobar plasmades en un tríptic que el partit va repartir per totes les butaques del Teatre.

Un projecte que ha tingut la llosa, va dir Mindan, “de la LRSAL– llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local- que diu que no podem gastar més del que ho vam fer al 2012, que no podem contractar personal o que no podem invertir diners en educació, i hem donat tots els serveis a la ciutadania sense pujar taxes ni impostos, a més d’aconseguir que l’Ajuntament des del 2012 fins al dia d’avui hagi reduït un deute de quasi 21 milions d’euros a 5 M€”.   

Projectes definits

L’alcaldable de Junts per Roses va desvetllar que tenia previst definir el projecte de cares al futur de la Vila, “però no ho faré perquè encara estem fent reunions amb gent de Roses per definir aquest projecte que estem preparant”, tot i que va assegurar que el que presentarem “seran projectes definits, no genèrics com el de ‘Ciutat educadora’, perquè això què vol dir. I què farem, què proposem nosaltres?, doncs que si el projecte de ‘L’Aventura de ser pares’ ha funcionat el tornarem a proposar, i d’una manera que encara sigui millor”.

Fugir de la regidoria de la Dona i crear un projecte de les dones referents

Junts per Roses no crearà una regidoria de la Dona perquè “jo com a dona vull que m’atengui l’Àrea corresponent de l’Ajuntament igual que a un home i no una regidoria exclusiva per dones, perquè hem de fugir dels feminismes i dels masclismes extrems, i pensar en la igualtat”.

“Una altra cosa, va remarcar Mindan, és que com a dona tingui un problema de violència de gènere, i en aquí vull que l’Àrea de Serveis Socials tingui el programa que m’ha d’ajudar, però tant per homes com per dones”.

Fugir de la regidoria de la dona, però “crear un projecte de les dones referents per fer arribar el missatge”.

La creació d’una Taula d’associacions va ser una altre proposta que va llençar l’alcaldable de Junts per Roses “per tal d’arribar a tenir una bona borsa de voluntariat perquè hi ha molta gent predisposada a posar el seu temps per ajudar als demés”.

I la participació ciutadana també va sortir a la llum afirmant Montse Mindan que “aquesta legislatura s’ha creat una APP per interactuar amb la ciutadania, he creat el Consell de Carnaval, he fet pressupostos participatius i hi ha qui, fins i tot, fan festes perquè als plens es pot fer una pregunta, però el que vol la gent és ser escoltada”, desvetllant que “durant  aquests 4 anys he fet 1.965 reunions de treball i visites, he atès tothom que m’ho ha demanat”.

Montse Mindan va destacar que aquest proper mandat serà el de la creació del nou planejament d’Urbanisme, “serà el moment de pensar com volem créixer”, i en aquest sentit va dir que “no ens cal més urbanitzacions, ja que no són sostenibles, ni socialment ni econòmicament, i segreguen a la gent gran, Roses hauria de tenir un creixement natural al voltant del nucli”.

Àrea d’activitat econòmica

Pel que fa a la zona industrial l’alcaldable de Junts per Roses, l’alcaldessa va dir que “no hem pogut tirar endavant el desenvolupament de la zona industrial, i si en els terrenys on està és difícil hem de buscar un altre, i quan redactem el nou planejament hem de ser capaços de trobar una Àrea d’activitat econòmica, no vull dir zona industrial perquè tothom pensa en fum i contaminació, i no és així. I si no pot estar on és actualment hem de buscar el lloc, perquè tenim un deute amb una part dels empresaris de Roses per a que puguin ubicar i desenvolupar la seva feina amb garanties”.

Roses, capital gastronòmica

La qualitat gastronòmica de Roses també va ser esmentada per Montse Mindan en el sentit de juntament amb el BulliFoundation “perquè no poder ser capital mundial de la cuina?, i nosaltres podem posar una petita llavor per poder creure-ho, i aquesta podria ser l’Aula Gatronòmica anant de la mà amb el sector de la pesca”.

La SUF, una pedra en la sabata on s’encabirà l’Escola de Música

I la construcció de la SUF havia de sortir en aquesta xerrada perquè com va reconèixer Montse Mindan, “ha estat una agonia i continua sent una agonia pels veïns que l’envolten, però quan finalitzi un espai de l’edifici serà per encabir l’Escola de Música, la qual portàvem en el nostre programa ara fa quatre anys, i serà una realitat el proper mandat”.

El passeig i l’aparcament de front de mar

La propera legislatura “és el mandat de tirar endavant dos projectes importants – va dir la candidata a l’alcaldia de Roses- i que són el passeig de front de mar i l’aparcament que comporta, per a totes les persones i empresaris que viuen i hi són a front de mar necessiten que se’ls doni una solució en quant a l’aparcament i que el passeig sigui un referent des de la punta de Santa Margarida fins al port esportiu. Toca posar fill a l’agulla per a que en el proper mandat comenci a ser una realitat”.

Creació d’un Segell de Qualitat Ambiental Local

Montse Mindan va afirmar durant l’acte que “molts s’han omplert la boca quan parlaven de sostenibilitat ambiental, però nosaltres hem fet la feina. És cert que hem tallat arbres, però hem plantat més de 600, hem destinat més d’1.300.000 euros en canviar la lluminària de vapor de mercuri a LED per evitar les emissions de CO2, i per complir el compromís mediambiental, estem treballant en la instal·lació d’una caldera de biomassa, i podem crear un Segell de Qualitat Ambiental Local per reconèixer als empresaris que estan complint amb tot el que la normativa li marca en quant al medi ambient”.

Tots aquest projectes va parlar Montse Mindan als assistents. De la resta que no va esmentar perquè estan en fase de preparació ho farà quan Junts per Roses tingui el seu programa enllestit, afirmant la seva cap de llista que “hem de posar en valor les nostres banderes, que són 4, la de proximitat, la de la feina, de la honestedat i la del progrés”.

L’acte va finalitat amb un refrigeri al vestíbul del teatre on els assistents van poder canviar impressions amb Montse Mindan.