Fira de la Rosa de Roses

Junts va tenir la clau per fer govern a Roses, i Junts té la clau per formar govern a Espanya

A les eleccions generals es dona la mateixa equació a Espanya que a la municipals a Roses, és a dir, amb Junts tenint la clau si es vol formar Govern (si es forma)

A les eleccions municipals del passat 28 de maig, ERC Roses va guanyar les eleccions municipals. De res el va servir, perquè ara està a l’oposició. Ahir, 23 de juliol, dia de les eleccions generals, el Partit Popular va guanyar els comicis. Potser, de res el servirà perquè té tots els números d’acabar a l’oposició.
A Roses el nou Govern el va decidir Junts, i Junts pot decidir el nou Govern d’Espanya.

Els resultats de les eleccions generals ha donat al PP 136 diputats, 122 al PSOE, 33 a Vox, 31 a Sumar, 7 a ERC, 7 a Junts, 6 a Bildu, 5 a PNB, 1 a BNG, 1 a UPN, i 1 a Coalició Canària.
Així, tot i que els líders de les dues grans formacions (Alberto Nuñez Feijóo del PP i Pedro Sánchez del PSOE) van sortir al balcó dient que van guanyar, els populars les eleccions i els socialistes en escons, la processó anava per dins, perquè al primer no l’arriba una coalició amb Vox, UPN i Coalició Canària (171 diputats) per fer majoria al Congrés. I als segons tampoc, perquè amb Sumar, ERC, Bildu, EAJ-PNV i BNG suma 172, i per assolir la majoria són necessaris 176 diputats.
Per tant, Junts (7 diputats) té la clau per formar Govern, ja que tan sols amb la seva abstenció li podria arribar a donar la governabilitat a qualsevol dels dos grans partits. Donar el Govern al Partit Popular es descarta en estar l’extrema dreta pel mig i als socialistes la candidata de Junts va dir que “no farem president a Sánchez a canvi de res” i         que no es mouran “ni un mil·límetre” de les seves peticions. És a dir, exigències en forma de transferència de les competències de l’Estat a la Generalitat per fer un referèndum d’autodeterminació.

Davant d’això, a l’horitzó es podria albirar un bloqueig a la investidura i la posterior convocatòria d’unes noves eleccions si fem cas de les afirmacions de Pedro Sánchez en quant a que mai permetrà un referèndum a Catalunya.

El PSC guanya les eleccions generals a Roses

Eleccions generals 23-JNo va ser a les municipals, on van quedar per darrera d’ERC, però sí a les eleccions generals on el PSC ha guanyat les eleccions generals a Roses amb un total de 2.155 vots, el que significa 839 sufragis més que als comicis locals. La segona forçà ha estat el PP amb 1.149 vots, i la tercera Vox, amb 903 sufragis.
Pel que als partits independentistes, Junts ha obtingut 799 vots, sent la quarta forta més votada a Roses, superant a ERC, que ha assolit 682 sufragis.

Tant el regidor de Vox a l’Ajuntament de Roses, Ignasi Mulleras, que encapçalava la llista de Vox per Girona al Congrés dels diputats, com Montse Mindan, que anava de tercera a la llista de Junts al Senat, no han obtingut l’escó.