Mes de paraules

Jurat de luxe al concurs Duel de Guitarres de la Festa Major de Roses

Els guitarristes rosincs Terry Patrick Ryan i Pablo Guirao, el figuerenc Ernest Cortada i el gironí Àlex Race conformen el jurat del Duel de Guitarres

Duel de guitarresAl llarg de la setmana passada es va decidir quin seria el jurat del Duel de Guitarres que es farà el 15 d’agost a l’escenari de barraques de la Festa Major de Roses, un certament convocat per descobrir al millor guitarrista de les nostres contrades.

Per això, és un concurs destinat a guitarristes de tots els nivells i estils, que esdevindrà en una ‘batalla’ musical que enfrontarà als diferents guitarristes participants en duels d’1 contra 1, amb la seva guitarra i tots els efectes de so que vulguin.

El jurat del Duel de Guitarres estarà format per:

  • Terry Patrick Ryan: Guitarrista professional, professor de música i cantant nascut a Dublín i establert a Roses. Amb una llarga trajectòria professional, col·laborant i formant part de més d’una dotzena de bandes en les darreres dues dècades, ara és el moment del seu primer disc en solitari i també de la primera gira en solitari presentant The Humbling of the goat és un disc escrit en el transcurs d’un sol any i enregistrat en una sola sessió de 24 hores,  d’una sola presa i sense overdubs.En aquest disc es pot escoltar els matisos musicals de Terry, com gaudeix i juga amb el seu propi estil. Del rock al pop, del blues al jazz, des del folk irlandès clàssic a les BSO’s, el disc proposa 16 peces per anar desgranant sense pressa.
  • Pablo Guirao: Guitarrista i cantant rosinc, que es va donar a conèixer públicament amb la formació Pablo Guirao Trio a l’any 2010, una banda que combinava el blues, el funk i el rock and roll amb la qual guanyen el Concurs Trio 2012 i el Concurs de música jove Joan Trayter.

Aconsegueixen gravar el seu primer disc “Amor y vicio” a través de Verkami i continuen fent concert arreu del país i recollint bones crítiques de públic i de premsa.

A l’any 2014 la banda es dissol com a tal, i Pablo Guirao continua amb els seus projectes en solitari.

  • Ernest Cortada: Guitarrista de Figueres que ha format part de varis grups empordanesos des del 1994. L’any 2009 forma, el que és el seu actual grup: [MUTE].

A principis del 2011, la formació autoprodueix la seva primera demo. Durant aquest any, el grup participa en varis concursos musicals i queda finalista la majoría de vegades, guanyant en un parell d’ocasions.

A finals de 2011 i a principis del 2012, el grup fa varis concerts a l’Estat Espanyol, i a principis de 2013 graven a Musiclan el seu primer E.P. Simbiosis 1.0. Actualment la formació està a punt de treure el que serà la segona part d’aquest E.P.: Simbiosis 2.0.

  • Àlex Bace: Cantant gironí i veu principal de Morphium. Als 13 anys va crear el seu primer grup, moment en el que va inicar un viatge musical que l´ha dut a actuar per diferents parts del món amb grups com Megadeth o Motorhead.

Al 2005 funda Morphium, i graven el seu primer disc al 2008 “La era de la decadéncia” amb el que inicien una carrera músical imparable, recollint bones crítiques del públic i de premsa anomenant aquet grup revelació i disc de l´any. Amb el segon disc “Crónicas de una muerte anunciada”, els arriba el reconeixement internacional i comencen a compartir cartells amb les principals bandes internacionals de metal que els porten a fer una gira per Mèxic, i a participar a festivals de reconegut prestigi com Hell and Heaven Fest als anys 2011 i 2013, compartint cartell amb grups com: Anthrax,Fear Factory, Testament, Morbid Angel, Moonspell, In flames, Exodus…

Per poder participar al Duel de Guitarres s’ha d’enviar un vídeo d’una durada aproximada d’1 minut fent un solo de guitarra, abans del 17 de juliol, a l’adreça www.dueldeguitarres.cat. El 8 vídeos més votats participaran a la competició que es farà el 15 d’agost al l’escenari de la Festa Major de Roses.

Tota la informació a:

www.dueldeguitarres.cat

www.facebook.com/dueldeguitarres

www.twitter.com/dueldeguitarres

El guitarrista rosinc Àlex Pèrez, del grup Trece Días, t’anima en aquest vídeo a apuntar-te al Duel de Guitarres que es farà a la Festa Major de Roses