La 1ª Ruta de senderisme de Roses esdevé en tot un èxit de participació

Roses a peu
Els participants a la 1ª Ruta de senderisme de Roses / Foto arxiu

70 persones van participar en la primera Ruta de senderisme que va anar pel camí de Ronda de Roses a Cala Montjoi

Roses a peu
Els participants a la 1ª Ruta de senderisme de Roses

Setanta persones, tant de Roses com de fora, van ser les que dissabte van fer el camí de Ronda, des de l’entrada al moll  fins a Cala Montjoi.

I ‘només’ 70 persones “perquè era el límit, ja que, després, la tornada s’havia de fer amb el Tren Roses Exprés i és el màxim de passatgers que pot portar, sinó haguessin estat unes quantes més”, va afirmar el regidor de Turisme, Fèlix Llorens, el qual va confessar que “no esperàvem que s’apuntés tanta gent, però per altra part és molt positiu que tant la gent de Roses com la de fora mostri interès en conèixer el patrimoni natural i, en definitiva, el que podem oferir fora de temporada a casa nostra”.

Va ser una ruta de senderisme pel camí de Ronda molt diferent a la que hagi pogut fer qualsevol persona pel seu compte, ja que en aquesta els participants van estar acompanyats de dos guies del Parc Natural del Cap de Creus, en Xavi i l’Ana, els quals, els quals col·laboren en aquestes rutes de senderisme amb l’objectiu “de potenciar el itineraris que Roses té per fer aquest tipus de turisme sostenible, que pot anar dirigit tant per la gent del poble com per la de fora”, va afirmar en Xavi.  “Un potencial, va remarcar el guia turístic, des del punt de vista geològic, de vegetació, de paisatge  i de història dels qual en té quantitats ingents”.

Durant la ruta, Xavi va explicar als participants com es forma una platja, “es crea a través dels rius que en porten sediments, i com més llarg és el riu, com és el Muga i el Fluvià, aquella roca que es ha trencat a dalt de la muntanya es converteix en sorra, per això Roses té platges de sorra”. En canvi, però, “quan més endinsem al Cap de Creus com les plates només es nodreixen dels petits torrents aquelles roques no l’han pogut transformar en sorra, sinó en còdols, petites roques, per això les cales són de còdols i no de sorra”.

D’explicacions com aquesta va estar ple el recorregut en la 1ª ruta de senderisme de Roses, que va transcorre des del Far fins a Cala Montjoi sent valorada molt positivament pels participants.

Cal destacar que totes les rutes de senderisme són gratuïtes, tot i que per participar-hi, cal realitzar inscripció prèvia, ja sigui a través de l’enllaç inscripcions.roses.cat, o bé personalment a l’Oficina de Turisme de Roses, ja que té un límit de 70 persones.

RUTES DE SENDERISME DE ROSES

JORNADES DE DESCOBERTA AMB GUIA OFICIAL DEL PARC NATURAL DEL CAP DE CREUS

Rutes realitzades

Ruta 1 20/10/2018 a les 9 hores Camí de Ronda de Roses-Cala Montjoi
Tornada amb el Tren Roses Exprés

Rutes per fer

Ruta 2 03/11/2018 a les 17 hores Posta de sol: Pla de les Gates
Cal dur frontal o llanterna.
Anada amb el Tren Roses Expres
Ruta 3 17/11/2018 a les 9 hores Itinerari megalític i de paisatge pel Cap de Creus
Anada i tornada amb el Tren Roses Expres
Ruta 4 22/12/2018 a les 9 hores Visigòtics i megalítics
Ruta 5 26/01/2019 a les 9 hores Masos de Roses
Ruta 6 16/02/2019 a les 9 hores Pic de l’Àliga entre oliveres
Ruta 7 06/04/2019 a les 9 hores GR92: Cala Montjoi-Cadaqués
Anada amb el Tren Roses Expres. Tornada, en bus o catamarà (Segons condicions meteorològiques)
Inscripcions a: inscripcions.roses.cat i a l’Oficina de Turisme (Tel. 972 25 73 31)