La 2ª Concentració de Clàssics Badia de Roses reedita l’èxit de la primera edició

2ª Concentració de Clàssics Badia de Roses
Membres del Motor Club Tocats pels Clàssics amb un 600 d'època

Vehicles d’època envaeixen Roses en la 2ª Concentració de Clàssics organitzada pel Motor Club Tocats Pels Clàssics de la Vila

2ª Concentració de Clàssics Badia de Roses
Membres del Motor Club Tocats pels Clàssics amb un 600 d’època

Cap de setmana assolellat. Ideal per rebre més d’un centenar de vehicles d’època a la 2ª Concentració de Clàssic de la Badia de Roses. L’organització, Motor Club Tocats pels Clàssics, esperava però al voltant de 200, entre cotxes i motos, per batre així el record de la primera edició quan van visitar Roses al voltant de 150, “però quan vam haver de sol·licitar a l’Ajuntament els terrenys de l’antic càmping Bahía, que ho vam fer amb molta antelació, desconeixíem que durant aquest cap de setmana també se celebraven altres concentracions de cotxes d’època, i això ha estat el que ha impedit batre el rècord de participació”, va afirmar el president del Motor Club, Rafael Ortiz.

Tot i això, aquesta 2ª Concentració de Clàssics ha esdevingut, segons els organitzadors “un èxit perquè a banda de venir tanta gent com l’any passat els participants ens han comentat que s’ho passat molt bé i han pogut gaudir del paisatge de Roses i el territori”, va assenyalar el Secretari d’Organització, Josep Lluís Martos. I parlant d’organització tot ha anat com una seda, “sí, aquest any, després de corregir i millorar els aspectes que l’any passat ens van comentar alguns dels participants ens han dit que molt bé. Suposem que alguna cosa no haurà estat bé, però si és així ningú s’ha queixat”, va dir Ortiz.

La concentració es va iniciar dissabte a la tarda amb l’arribada dels primers vehicles a l’antic càmping Bahía, punt neuràlgic de la trobada, per tot seguit dirigir-se al Castell de la Trinitat, on l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, els va donar la benvinguda a la Vila amb una copa de cava, i poder gaudir, tot seguit, els participants d’una visita guiada pel recinte. Finalitzada la qual tots es van dirigir al lloc de concentració per gaudir d’un concert que va anar a càrrec del grup rosinc Eslabón Perdido. Una actuació que va servir per cloure aquesta primera mitja jornada de la 2ª Concentració de Clàssic Badia de Roses.

I ahir, diumenge, el dia fort de la concentració, van arribar bon matí els més de 100 vehicles, gairebé tot cotxes, a l’antic càmping Bahía. Vehicles provinents de Barcelona, Tortosa, Girona, França i Olot, entre d’altres poblacions d’arreu Catalunya.

A mesura que entraven els cotxes, els seus conductors abonaven 5 euros d’inscripció amb els qual se’ls feia entrega d’un bossa amb obsequis i se’ls feia una foto que l’organització després els regalava per tal de tenir un record de la Concentració.

I tot seguit la majoria va iniciar una petita volta per la comarca fins arribar al Windoor d’Empuriabrava, mentre que la resta va preferir visitar a Roses a bord del Tren Turístic. Un cop regressats tots es van anar a dinar als restaurants col·laboradors de la Concentració.

Enamorats dels vehicles clàssics, però també solidaris amb la Fundació Obra Social de Sant Joan de Deu

Cal destacar que durant el desenvolupament de la 2ª Concentració de Clàssics Badia de Roses, noies de la Fundació Obra Social de l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona van oferir les seves candeles (pulseres) per tal de recaptar fons per als nens i nenes malalts d’aquesta institució sanitària. Així mateix, el Motor Club Tocats pels Clàssics va contractar uns inflables per la mainada on hi havia guardioles per a tal fi, destacant Rafael Ortiz que “els participants van demostrar ser molt solidaris, ja que van ser molt generosos alhora de fer el seu donatiu, tant per adquirir una candela com per fer un donatiu en les guardioles dels inflables”.

La exhibició dels cotxes participants prevista a l’Avda. de Rhode no es va poder celebrar i així tots van tornar després al lloc de la trobada on el grup The Bazaga’s va oferir un concert de comiat… Fins l’any vinent, ja que Motor Club Tocats pels Clàssics, “ja estem preparant la celebració de la 3ª Concentració de Clàssics Badia de Roses”.