La 3a Jornada Gastronòmica Norat Gotanegra reuneix setanta professionals del sector

3ª Jornada Gastronòmica Norat Gotanegra

La jornada, que va tenir com a protagonistas els xefs Quique Dacosta, Carles Abellán i Xavier Sagristà, es va completar amb una ponència de la Fundació Alícia i una fira de productors gastronòmics

3ª Jornada Gastronòmica Norat GotanegraL’Hotel Terraza de Roses va celebrar ahir dilluns la 3a edició de la Jornada Gastronòmica Norat Gotanegra, dedicada a la Mediterrània i que va reunir més d’una setantenta de professionals del sector. Els xefs Quique Dacosta (Quique Dacosta Restaurant, Dènia, 3 estrelles Michelin), Carles Abellán (Comerç24, Barcelona, 2 estrelles Michelin) i Xavier Sagristà (Mas Pau, Avinyonet de Puigventós, 1 estrella Michelin) van ser els ponents convidats, a més de Jaume Biarnés de la Fundació Alícia que va oferir una ponència sobre la dieta Mediterrània. El periodista Salvador Garcia-Arbós va ser el moderador de la jornada.

La jornada es va iniciar amb les ponències individuals dels xefs convidats, que van explicar la seva relació amb la Mediterrània i les influències que suposa per a la seva cuina. Carles Abellán, amb diversos restaurants a Barcelona i un projecte empresarial per créixer internacionalment, amb nous locals a diferentes punts del planeta, va explicar el seu concepte de “cuina de Barcelona”, íntimament relacionat amb la Mediterrània. Xavier Sagristà va centrar la seva ponència sobre el concepte del “mar i muntanya”, mentre que Quique Dacosta va obrir una sèrie de reflexions sobre el concepte “Mediterrània” i com aquest s’interpreta amb la seva cuina. Les reflexions van donar pas al col·loqui entre tots tres xefs, que va ser moderat pel periodista Salvador Garcia-Arbós.

3ª Jornada Gastronòmica Norat GotanegraCom a novetat, aquest any la Jornada Gastronòmica Norat Gotanegra va comptar amb una desena de productors gastronòmics que van presentar els seus productes per al sector de la restauració i l’hoteleria, entre ells destaquen Cafès Cornellà, Triticum, Sempio, Perafita, Espelt, Anxoves de Roses i Caviaroli. La jornada va finalitzar amb un dinar al mateix hotel i amb els parlaments de Ferran Roquer, director dels Serveis Territorials d’Empresa a Girona, i l’alcalde de Roses, Carles Pàramo, que va clausurar la jornada.

La Jornada Gastronòmica Norat Gotanegra va instaurar-se l’any 2011 en motiu de la celebració del 75è aniversari de l’Hotel Spa Terraza. La família Gotanegra va decidir donar continuïtat a aquesta iniciativa arran de la bona acollida que va tenir la primera jornada i que va comptar amb la participació dels grans xefs del nostre país, Ferran Adrià, Juan Mari Arzak, Joan Roca i Pedro Subijana.