La 51ª edició del Festival de la Porta Ferrada arrenca demà amb el nou flamenc de Diego el Cigala

Festival de la Porta Ferrada

Diego El Cigala

Dissabte arriba a Sant Feliu de Guíxols el musical de la temporada, T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré

Festival de la Porta Ferrada
Diego El Cigala

El Festival Internacional de la Porta Ferrada, el més antic dels que se celebren a Catalunya amb mig segle d’història, arrenca la seva 51a edició demà divendres 19 de juliol a l’Espai Port de Sant Feliu de Guíxols amb el recital d’un dels cantaors més aclamats en el panorama del flamenc actual, Diego el Cigala, que presenta el seu nou treball, Romance de la luna tucumana. Aquest artista arriba de fer les Amèriques, i un cop a l’Estat espanyol ha triomfat en la seva estrena a Madrid. A Catalunya, enguany, només ha ofert dues actuacions: la primera dimecres passat dins la programació del Grec 2013 Festival de Barcelona, i la segona i darrera és la propera inauguració del Festival de la Porta Ferrada.

El Cigala ha fet de l’agermanament artístic el seu segell distintiu, i en aquesta ocasió el nebot del gran Rafael Farina presenta el seu nou disc (publicat aquesta primavera) inspirat pel tango argentí, on segueix descobrint el repertori sonor sud-americà, carregat d’aires portenys. En aquest concert inaugural l’artista no oblidarà algunes de les cançons més representatives d’alguns dels seus discos més mítics com Lágrimas negras, Cigala & tango o Dos lágrimas. 

El festival arrenca amb aquest concert i el dissabte comptarà amb el musical de la temporada a Barcelona i un dels que ha tingut més èxit a l’off Broadway, T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré. Dirigida per Elisenda Roca, aquesta comèdia mostra les interioritats del món de la parella amb una visió ampliada, irònica, divertida i fresca, de manera que el públic pot reviure amb humor les relacions sentimentals. Es podrà veure a l’Espai Port a les 22:30h.

Fins al 17 d’agost, el festival ha programat una vintena de propostes de música clàssica, jazz, pop, cançó d’autor, flamenc, teatre i dansa amb la voluntat de ser fidel a la seva trajectòria i alhora impulsar noves línies d’activitat i projecció exterior de la ciutat i el seu entorn.

 

Entrades exhaurides

Un altre dels espectacles programats per aquest primer cap de setmana de festival és Concerts per a nadons, una experiència musical i sensorial per al qual ja no queden entrades (12 h i 18 h). Només es poden adquirir algunes localitats per als acompanyants que vulguin seguir el concert des de platea. Així mateix, el Festival de la Porta Ferrada ha venut més de 5.000 entrades per als espectacles de pagament programats, destacant el bon ritme de venda dels espectacles de Diego el Cigala i T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré, i Manel, entre d’altres, que estan a punt d’exhaurir les localitats.

Proposta de restauració i bars

Al marge de les propostes artístiques, els dies de concert a l’Espai Port, el festival compta amb un servei de restauració i bars, l’Espai Village. Des de les 20:30h i fins a un quart d’hora abans de començar l’espectacle, les persones que ho vulguin poden acostar-se a aquesta zona i sopar, amb tapes a càrrec del restaurant Els Tinars i el restaurant del Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols. També se serviran begudes com ara còctels i cerveses (Brugal, Caves Rotxa i Estrella Damm). L’accés a la zona és lliure i estarà oberta els dies 19, 20, 26 de juliol i 5, 6, 7, 10, 11, 15 i 17 d’agost. Una bona manera de gaudir de les nits d’estiu, i sopar al costat del mar, abans de cada espectacle.