La 6ª edició de la Transpyr s’inicia avui amb 360 ciclistes, nou rècord de participació de la prova

Transpyr 2015

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, amb Josep Pujols, Ferran Roqué i Francesc Sallent durant la presentació de la Transpyr 2015

Ahir es va presentar a la Ciutadella de Roses la Transpyr, la prova de BTT més dura del món 

Transpyr 2015
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, amb Josep Pujols, Ferran Roqué i Oriol Sallent durant la presentació de la Transpyr 2015

La Transpyr viurà a les 8 h d’aquest matí l’inici de la seva sisena edició amb el rècord de participació de 360 ciclistes, que hi prenen part aquest any. Els 280 que perseguiran completar la travessa dels Pirineus amb bicicleta de muntanya sortiran de Roses fins a Camprodon, un recorregut de 120 quilòmetres i amb un desnivell de 2.095 metres positius.
Al mateix temps la Transpyr Road, per tercer any, farà el recorregut per pistes i carreteres de muntanya poc transitades. Els 80 participants han fet aquesta tarda un pròleg de 33 quilòmetres des de Roses a Cadaqués, municipi des d’on sortiran demà al matí també amb destinació Camprodon. A ells els esperen 149 quilòmetres amb un desnivell positiu de 2.700 metres.

Els participants van arribar al llarg del dia d’ahir a Roses, on a les mateixes portes de la Ciutadella es va instal·lar el Transpyr Village amb carpes informatives dels espònsors de la prova. A les vuit del vespre a l’esglèsia de Santa Maria de la Ciutadella es va fer l’acte de benvinguda per part de l’alcaldessa de Roses, Montserrat Mindán, el director territorial del Departament d’Empresa i Ocupació, Ferran Roqué, el delegat territorial d’Esports de la Generalitat, Josep Pujols i el director de la Transpyr, Francesc Sallent. Tots ells es van dirigir als participants, procedents de 25 països diferents,per a desitjar-los sort en la seva aventura i encoratjar-los a arribar el dia 4 de juliol a Hondarribia, havent assolit el seu repte.

Record per a Joao Marinho
En l’acte s’ha tingut un especial record per al corredor portuguès Joao Marinho, ciclista que va participar a la Transpyr  del 2013 venint en bicicleta des de Barcelona, i que un cop acabada la prova sen va anar fins als Alps per veure passar el Tour de França. Després va desaparèixer als Picos de Europa i hores d’ara no se l’ha pogut localitzar.
De forma simbòlica s’ha lliurat el dorsal número 1 amb el nom de Marinho al seu amic i company Ismael Sousa, que aquest any participa a la Transpyr.

Seguidament els corredors s’han dirigit fins a la platja de Roses per a recollir aigua del mar Mediterrani, que han posat en una petita ampolla que se’ls ha facilitat per l’ocasió, amb l’objectiu de transportar-la durant tota la travessa dels Pirineus fins a barrejar-la amb aigua del Cantàbric. Finalment s’ha donat pas al sopar i al brífing informatiu  en el qual s’han donat tots els detalls tècnics i de recorregut de l’etapa de demà.