Suquet de peix de Rose

La 86ª edició de la Travessia de Natació de Roses viu un nou èxit de participació

Aquesta tradicional Travessia de Natació 5è Memorial David Herruzo bat el rècorde a participació de l’any passat amb 180 nedadors

La Travessia de Natació de Roses, la més antiga de Catalunya, després de la de Banyoles, es va celebrar ahir amb la participació de 158 nedadors provinents de clubs d’arreu Catalunya.
“Tenim un número estable de participants. És un esdeveniment clàssic on la gent ja se combina les seves dates per venir a participar i la, veritat, estem molt contents de poder tornar-la a celebrar amb total normalitat per segon any després de la pandèmia”, ha manifestat el director esportiu del GEN Roses, David Miralta.

Aquesta Travessia de Natació de Roses 5è Memorial David Herruzoconsta de tres proves, la curta, d’un 1 km de distància, on van prendre la sortida 53 nedadors i nedadores i dues més de 2.000 metres. La primera per als nedadors/es federats i la segona de caire popular.

Aniol Oliver i Pablo Domènech repeteixen triomf al Memorial David Herruzo

La 86ª Travessia de Natació de Roses va acollir la cinquena edició del Memorial David Herruzo, en homenatge “a la persona que va fer possible que el GEN deixés només de ser un club nàutic per ser també un club de natació, el qual ha passat de ser una secció modesta a estat mol ben estructurada amb molt bons nedadors i nedadores,  alguns d’ells amb molta projecció”, va afirmar el president del Grup d’Esports Nàutics de Roses, Josep Mª Isern.

I el cinquè premi Memorial David Herruzo, que s’atorga al primer soci del GEN Roses en arribar a meta tant a la Travessia curta com la llarga, els guanyadors van ser els mateixos que l’any passat, Aniol Oliver en guanyar en la distància de mil metres i Pablo Domènech en ser el primer nedador del GEN en la de dos mil metres.
Guardó que va ser lliurat per la vídua de David Herruzo, Judit Costa.

El propi president del GEN, l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, el regidor d’Esports, Miguel Muñoz, van ser els encarregats de lliurar els trofeus als millors nedadors i nedadores d’un total de 13 categories, a més del trofeu al participant més veterà, que va a parar a mans de Josep Poch, i el més jove, que va ser per Alex Krumov.

Nil Ibáñez amb un temps de 21.04, i Júlia Coll amb 23:22 van ser els guanyadors absoluts de la Travessia Llarga

En els parlaments, l’alcalde de Roses va voler destacar dels nedadors que “quan es fiqueu a l’aigua lluiteu de manera individual contra el crono, però quan en sortiu i us trobeu aquí, en aquestes instal·lacions del GEN, sou com una gran família”.