La balena més famosa de la literatura arriba al Teatre de Roses de la mà de Josep Maria Pou

Moby Dick al Teatre de Roses

L’obstinada lluita d’un ésser humà, el capità Ahab contra un animal marí de grans dimensions, la balena Moby Dick, es representarà al Teatre de Roses aquest dissabte

Moby Dick al Teatre de RosesMoby Dick és una novel·la de l’escriptor Herman Melville publicada en 1851. Narra la travessia del vaixell, el Pequod, comandat pel capità Ahab, en la seva obsessiva i autodestructiva persecució d’una gran  balena blanca.

Una novel·la que s’ha portat al cinema i al teatre en innumerables adaptacions. I l’última, la dirigida per Andrés Lima i interpretada en el paper principal per l’actor Josep Maria Pou, arriba aquest dissabte, 27 d’octubre, a les 21h al Teatre Municipal de Roses.

El muntatge, inspirat en la solitària figura d’Ahab i la seva lluita contra la balena, convida l’espectador a fer un viatge a les profunditats de la bogeria d’un home capaç de tot per satisfer la seva obstinació, esdevenint un espectacle total, valent i innovador.

Josep Maria Pou es posa en la pell del capità Ahab, un dels grans personatges de la literatura universal, per relatar l’obsessió d’aquest vell llop de mar amb la gran balena blanca.

La peça és una fascinant metàfora de la lluita de l’home contra ell mateix i la naturalesa, presentada en una depurada posada en escena. El capità Ahab evidencia l’obsessió humana que va més enllà de la raó, capaç de consumir la voluntat i eliminar qualsevol element bondadós de l’ànima.

Sinopsi

Ismael és un jove aventurer que arriba al port de Nantucket, disposat a enrolar-se com a mariner en qualsevol vaixell que vagi a la caça de balenes i acaba fent-se a la mar en el Pequod, buc balener que es troba sota el comandament del capità Ahab.

Després d’iniciar la navegació, el capità Ahab reuneix tots els tripulants i els comunica que l’objectiu fonamental de la travessia no és solament el de caçar balenes, sinó que el que pretén és matar Moby Dick, la gran balena blanca que el va deixar mutilat d’una cama i contra la qual sent un odi immens.

A partir d’aquest moment la travessia d’Ismael i la resta de la tripulació del Pequod, es converteix en una singladura tràgica per tots els mars i oceans del món. Descoberta l’enorme balena blanca, la lluita entre Moby Dick i els mariners del Pequod es produeix al llarg de tres dies.

Les darreres entrades (15 €), estan disponibles a www.rosescultura.cat.

Fitxa tècnica:

Direcció: Andrés Lima

Actors: Josep Maria Pou (Ahab), Jacob Torres Starbuck (Ismael, altres), Oscar Kapoya (Pip, altres)

Escenografia i vestuari: Beatriz San Juan

Il·luminació: Valentín Álvarez (AAI)

Música original i espai sonor: Jaume Manresa

Sonorització: Jordi Ballbé

Videocreació: Miquel Àngel Raió

Producció: Focus

Durada: 80 minuts