La Biblioteca de Roses apropa els infants de 0 a 3 anys al món dels llibres

La Biblioteca Municipal de Roses organitza demà, dijous 21 de febrer, la xerrada “Llegir abans de saber llegir”, adreçada a les famílies amb nens i nenes de 0 a 3 anys de les llars d’infants municipals de la població. L’acte anirà a càrrec de la pedagoga i escriptora Marta Luna, qui parlarà de la importància de la lectura des de la primera infància per al desenvolupament dels infants i mostrarà els sistemes i eines necessaris perquè els adults acompanyin els més petits de la casa en aquesta iniciació. L’acte tindrà lloc a la llar municipal El Franquet, a les 15.30 h.

xerrada_bibliotecaFomentar l’hàbit de lectura entre les famílies amb infants de 0 a 3 anys i donar a conèixer la secció infantil de la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives són els objectius d’aquesta activitat. La xerrada s’integra dins el programa “Nascuts per Llegir”, el qual promociona la lectura des de la primera infància, atesa la seva importància per a un adequat desenvolupament intel·lectual i emocional de nens i nenes. Molts estudis demostren la importància que té el fet de llegir en veu alta als infants i el valor de la lectura en el primer any de vida per a l’adquisició de les competències lingüístiques.

La xerrada de demà, tot i realitzar-se a la Llar d’Infants El Franquet, també s’adreça a les famílies de l’altra llar d’infants del municipi (El Cavallet de Mar). La sessió anirà a càrrec de Marta Luna, pedagoga i escriptora, que parlarà sobre el poder de la lectura en el desenvolupament infantil i aportarà eines i experiències familiars per introduir els més petits de la casa en el món dels llibres.

Aquest projecte completa les activitats impulsades pel Pla de Lectura Municipal de Roses, integrat per activitats de promoció de la lectura adreçades a diferents públics i segments d’edats, tals com les presentacions de llibres a càrrec d’autors destinades al públic adult, o les xerrades i activitats realitzades a les escoles i instituts del municipi.