La Biblioteca de Roses fomenta la lectura entre els joves amb l’activitat ‘Llegir té Premi’

'Llegir té Premi'

El passat dilluns, 27 de maig, es van obrir les inscripcions per participar en el concurs ‘Llegir té Premi’, que tindrà lloc durant l’estiu i que està dirigit a lectors de 8 a 16 anys

'Llegir té Premi'El Departament de Cultura, a través del Servei de Biblioteques, posa en marxa la nova edició del concurs ‘Llegir té premi’, adreçat a joves de 8 a 16 anys, amb l’objectiu de fomentar la lectura durant el període de  vacances d’estiu.
Aquest concurs es duu a terme a través del portal Llegir té premi. Els participants poden optar a guanyar diferents premis en funció del nombre de lectures realitzades i la verificació de la comprensió lectora de les obres llegides.

Els joves podran seleccionar les lectures que desitgin fer entre més de 500 títols en català, castellà i anglès. Tots els títols seleccionats es troben disponibles en suport paper a través de les més de 400 biblioteques públiques de Catalunya, entre d’elles la Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses.
Una selecció dels textos també es poden trobar a la biblioteca digital eBiblioCat per a qui prefereixi llegir des de l’ordinador, lector de llibres electrònics o qualsevol altre dispositiu mòbil. Un cop llegida l’obra seleccionada, els participants hauran de respondre una sèrie de preguntes sobre el títol triat. Cada pregunta correcta genera un nombre concret de punts: com més títols llegits i respostes encertades, més punts se sumen al compte del lector.

Es preveu que puguin participar fins a 1.300 joves, prèvia inscripció a la plataforma de “Llegir té premi”. Aquest any s’introdueix la novetat que els participants poden formar equips (clubs de lectura) i optar, a més a més, a un premi a l’equip de lectors amb més lectures realitzades. 

Participació de les biblioteques públiques i biblioteques escolars

En el moment de registrar-se com a participant, el lector haurà d’indicar quina és la seva biblioteca de referència, d’aquesta manera la biblioteca podrà fer un seguiment de l’evolució dels seus usuaris.

Les biblioteques públiques i les biblioteques escolars poden participar en aquest concurs fent la corresponent difusió entre els seus usuaris, animant la formació de clubs de lectura vinculats a les biblioteques o recomanant i prestant als usuaris les obres seleccionades per al concurs.

Calendari de participació

  • Inscripcions: des del 27 de maig fins al proper 30 de juny
  • Concurs: de l’1 de juliol al 12 de setembre, els lectors que més llegeixin i que superin amb èxit les preguntes de comprensió lectora, optaran als premis del concurs.

Premis

Els lectors s’inscriuran en funció de la seva edat en alguna de les següents categories: de 8 a 11 anys i de 12 a 16. Els premis per als guanyadors en ambdues categories són:

  • Primer guanyador: iPad d’última generació
  • Segon i tercer guanyador: un rellotge intel·ligent (smartwatch)
  • Quart i cinquè guanyador: lot de llibres

Els lectors que formin part d’algun equip, (mínim 2 i màxim 10 integrants) tenen la possibilitat, a més a més, d’aconseguir el premi següent per categoria d’edat al club més lector:

  • Lot de llibres a repartir entre els seus integrants
  • Medalla individual i certificat acreditatiu