La Biblioteca de Roses i Ca l’Anita presenten la seva programació cultural fins al mes de desembre

La Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives celebrarà, com a novetat, projeccions de cinema infantil

La regidora de Cultura, Sílvia Ripoll, acompanyada de la directora de la Biblioteca Jaume Vicens Vives, Pilar Cortés, van presentar ahir un extens programa d’activitats tant d’aquesta instal·lació municipal com del centre cultural de Ca l’Anita que reuneix fins a quaranta propostes i que es desenvoluparà fins al desembre. Presentacions de llibres, clubs de lectura, activitats lectores infantils i juvenils, xerrades d’arqueologia, tallers i les activitats de l’Associació Cultural Llunàtics i de l’Associació Marones, formen part de la programació de tardor.

Una programació que presenta “la novetat del Petit Cinema, projeccions de cinema infantil que fins ara mai s’havia fet a la Biblioteca” va assenyalar Cortés, mentre pel que fa a Ca l’Anita “seguirà en la línia de programar els tallers i xerrades que tenen una bona acceptació del públic, tot i que per l’any vinent volem incloure més tallers que tenim pensats”, va anunciar Ripoll.

Així, la Biblioteca de Roses, que ja va obrir la seva programació el passat 1 de setembre amb l’exposició Vallverdú, Horitzó amb motiu de la commemoració de l’Any Vallverdú, que es podrà visitar fins al 27 de setembre, té previst per al mes d’octubre inaugurar la mostra Parlem Picasso, que romandrà tot just fins al 25 d’octubre, data de naixement del pintor, i que és quan se celebraràel recital Fandango d’òlibes, escabetx d’espases, per commemorar el 50è aniversari de la seva mort.
La presentació del poemari A contrallum, de Lluís Bosch, Els pergamins de l’Alguer, de Salvador Vergés, Els nens ferotges, de Marta Gibert, Natura i emocions. La Bruna aprèn a deixar-se ajudar, d’Anna Ferrer, i Jo, Júlia, de Júlia Domínguez, juntament amb les activitats periòdiques com Petits Contes, Club de Lectura, Sopa de Lletres, Joves lectors, Llegir el teatre o el Petit Cinema ja esmentat, completaran la programació.

Per la seva banda, l’equipament cultural Ca l’Anita dona cabuda una temporada més als tallers i activitats del Grup de suport a la lactància i la criança de l’Associació Marones, així com a les xerrades de l’Associació Llunàtics, que aquest trimestre versaran sobre el tarot de la salut, la cristaloteràpia i la interpretació dels somnis. Les xerrades de la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic arriben també a una nova edició, on experts i estudiosos aniran desgranant al llarg del cicle els seus coneixements sobre conjunts patrimonials com el monestir de Sant Miquel de Fluvià, Sant Julià de Ramis, o els monestirs de Santa Maria de Roses i de Sant Pere de Rodes. Completaran la programació els tallers ‘Introducció a la genealogia’‘Cistells de Bolets’ i ‘Corona de flors de paper’.

Exit mobile version