Suquet de peix de Rose

La Biblioteca de Roses, impulsora d’un projecte comarcal pel foment de la lectura en l’àmbit familiar

Biblioteques, escoles i famílies, s’uneixen per la lectura amb el projecte ‘A punt de llegir’

Biblioteca de RosesLa Biblioteca Municipal de Roses promou el projecte “A punt de llegir”, una proposta iniciada l’any 2013 i elaborada conjuntament pel grup BibliotecAE, Grup de treball de biblioteques públiques de l’Alt Empordà i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà, amb la intencionalitat de dur a terme diferents propostes a l’entorn del foment de la lectura en l’àmbit familiar.

La campanya contempla la realització de 14 accions a desenvolupar durant els cursos 2013-2014 i 2014-2015, algunes de les quals ja s’han fet efectives de forma satisfactòria com ara els “Tallers d’Escriptura Creativa (TEC)”, “Una re/cerca amb èxit”, etc…

D’altres s’iniciaran durant aquest curs escolar, com és el cas de la campanya ‘A punt de llegir’, que consisteix en posar èmfasi, a través dels centres escolars i les biblioteques, en la necessitat de llegir a casa, de llegir en família, mitjançant recomanacions lectores i activitats a l’entorn de diferents temàtiques. Aquest guiatge es realitzarà a través d’uns punts de llibre que es distribuiran des dels centres escolars a tots els alumnes i que remetran a unes lectures recomanades que podran trobar a les biblioteques.

El projecte va dirigit a alumnes de 3 a 16 anys. Tots els centres escolars de primària i secundària de la comarca hi estaran implicats i es preveu arribar a 22.000 alumnes. L’objectiu que es persegueix és millorar la competència lectora i informacional dels infants i joves de la comarca i involucrar i coordinar diferents agents que treballen l’hàbit lector, per tal de compartir recursos i experiències.

Podeu consultar les guies de lectura d’aquesta iniciativa en el següent enllaç:

https://sites.google.com/a/xtec.cat/a-punt-de-llegir/recursos-educatius