La Biblioteca de Roses repartirà aquest curs més de 100 lots de llibres entre els centres educatius per fomentar la lectura

Biblioteca de Roses

El curs 2022-2023 les escoles rosinques rebran un total de 58 lots de llibres de lectura, mentre que els instituts en rebran 7, i 72 més de diferent temàtica per a diferents activitats

La Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses ofereix, dins les activitats del seu Pla de Lectura adreçades als centres educatius, el servei de préstec de lots de llibres per facilitar el foment de la lectura entre els alumnes de les escoles i instituts de la població. Aquest curs, el servei arribarà al préstec d’un centenar de lots, amb llibres i publicacions adaptats a les diferents edats i necessitats.

El curs 2022-2023 les escoles rosinques rebran un total de 58 lots de llibres de lectura, mentre que els instituts en rebran 7. A més, es lliuraran 26 lots “a la carta”, sobre una temàtica concreta, i 21 “Bibliocarretons”, que són uns carretons amb una selecció de 25 àlbums il·lustrats per a alumnes de primària amb els quals es complementa la lectura en les biblioteques d’aula de les escoles.

Amb aquests serveis de préstec la biblioteca vol donar suport als mestres en la tasca de l’ensenyament de la lectura i consolidar el vincle entre escola i biblioteca. Entre les possibilitats que s’ofereixen, es troben el préstec de llibres de suport a temàtiques tractades durant el curs (animals, oficis, pirates…), la distribució d’exemplars per a classes completes d’un mateix títol per a activitats a l’aula com clubs de lectura, assessorament bibliogràfic, petició de lots a la central de biblioteques, o guies amb recomanacions de lectures disponibles atenent les diferents franges d’edat i cicles escolars, entre d’altres.

L’èxit i demanda en augment del servei per part d’escoles i instituts, han fet que la Biblioteca ampliï cada curs el nombre de títols posats a disposició dels centres.

Conèixer i fer ús de la biblioteca

Una altra de les activitats que la Biblioteca de Roses ofereix als alumnes del municipi són les visites escolars, amb les quals es vol apropar aquest alumnat a l’equipament, donant-los a conèixer els diferents espais lúdics i d’aprenentatge amb què compta, les activitats que s’organitzen, el seu funcionament i l’ampli i divers fons que ofereix.

Durant el curs 2021-22, un total de 31 grups d’escolars van participar en aquestes visites, que s’adapten a les diferents edats i interessos:

  • ‘La Casa dels Contes’ (alumnes de P2)
  • ‘Mira quants llibres’ (P4)
  • ‘La meva biblioteca’ (1r curs cicle inicial)
  • ‘Anem a la Biblioteca’ (1r curs de cicle mitjà)
  • ‘Busco a la Biblioteca’ (1r cicle superior)
  • ‘Recomanacions a la carta’ (6è primària)
  • ‘Necessito informació’ (1r d’ESO).

Per la seva part, l’activitat ‘Tria un conte de la Biblioteca’ (per a infants d’educació infantil i primària), inclou els familiars dels alumnes en aquestes visites a l’equipament, fomentant així que pares i mares s’involucrin amb els seus fills i filles en una activitat de lectura conjunta i coneguin, també junts, la varietat de llibres que poden trobar a la biblioteca.