La biblioteca de Roses s’emplena d’erotisme

Biblioteca de Roses
De dereta a esquerra: Pilar Cortés, Carme Ripoll, Susana Aluja i Oriol Guilera

‘L’ombra del Decameró’ obra de catorze relats eròtics que es van presentar divendres a la biblioteca municipal Jaume Vicens Vives de Roses

Biblioteca de Roses
De dreta a esquerra: Pilar Cortés, Carme Ripoll, Susana Aluja i Oriol Guilera

Tot a ocórrer en un sopar on 14 amics hi eren a taula. I tots tenien, i tenen, una cosa en comú: són escriptors “de diferent ‘volada’, ja que alguns no havien publicat mai res i vam parlar de literatura eròtica, que no és gaire bona, i vam decidir escriure un llibre de literatura eròtica”, va explicar la Carme Ripoll, empadronada a Roses però que les seves estades a la Vila són esporàdiques i una de les autores de ‘L’ombra del Decameró’, llibre de 14 relats eròtics de 14 escriptors diferents.

Un any després d’aquest sopar tots catorze tenien els seu relat acabat “i satisfets del que havíem escrit i els quals vam començar a ensenyar fins que una editorial ens va dir que sí, que el publicaven”, va explicar la Carme.
L’editorial Gregal, de Maçanet de la Selva, va ser la que va editar el llibre. Una obra que la directora de la Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses, Pilar Cortés, juntament amb la pròpia Carme Ripoll, i tres autors més de ‘L’ombra del Decameró’, Susana Aluja, Pilar Blasco i Oriol Guilera, van presentar el passat divendres a l’Espai Z de la instal·lació municipal.

La Carme Ripoll va recomanar aquesta obra escrita a catorze mans a aquells lectors i lectores que els agradi la literatura eròtica, ja que “hi ha per a tots els gustos. Hi ha relats una mica pujats de to, d’altres que fan riure o alguns que són més poètics, per tant qualsevol lector pot trobar dos o tres que li agradin i la resta si no és així almenys s’ho passarà molt bé llegint-los”.

Els catorze amics escriptors, donada l’exit de la seva primera obra conjunta, no descarten repetir experiència i escriure un segon llibre