La Biblioteca Jaume Vicens Vives acollirà de nou el projecte ‘Llegir el teatre’

Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses

‘Llegir el teatre’ amplia a 113 les biblioteques públiques que participen en la seva 6a edició

Biblioteca Jaume Vicens Vives de RosesEl projecte ‘Llegir el teatre’ impulsa clubs de lectura de textos teatrals a les biblioteques públiques de Catalunya amb la col·laboració del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, el Teatre Nacional i Arola Editors

‘Llegir el teatre’ ha anat multiplicant participants des que va arrencar la temporada 2013/14 amb només 13 biblioteques. Enguany engega la seva sisena edició amb 113 biblioteques inscrites, entre d’elles la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses, que de, setembre a juny, compartiran la lectura de 8 textos teatrals de la programació 2018/19 del Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, el Teatre Nacional (TNC) i Arola Editors, i enguany també l’editorial Vivens Vives, s’han aliat, amb la complicitat de les biblioteques públiques municipals i els teatres locals, per promoure la lectura de textos teatrals, per incrementar els fons sobre dramatúrgia de les biblioteques públiques i per crear espectadors amb més formació en la recepció del fet teatral.

‘Llegir el teatre’ també impulsa l’edició de textos teatrals, un dels gèneres amb més poca presència a les nostres impremtes: gràcies a una col·laboració amb Arola Editors i el suport del Servei del Biblioteques, el TNC publica els textos per tal que els clubs en puguin disposar, ja que sovint es tracta d’obres no editades. Això permet donar llum a textos sovint inèdits d’autors clàssics i contemporanis catalans, però també de la literatura universal, i posar-los a l’abast dels ciutadans a través de la xarxa de biblioteques públiques de Catalunya.

A l’edició 2018/19, les biblioteques de ‘Llegir el teatre’ tenen l’opció de treballar 8 títols de la programació d’aquesta temporada del TNC, que són combinables amb títols de les programacions dels teatres locals. Es calcula que s’imprimiran per als clubs més d’11.000 exemplars de cada obra i que hi participaran més de 2.000 lectors. Els conductors dels clubs assistiran a tres sessions en què rebran formació de la mà de l’equip del TNC i dels equips artístics que porten a l’escenari els textos, així com eines per treballar cada obra amb els lectors. Tant els conductors com els membres dels clubs de lectura gaudeixen d’avantatges per assistir a la representació al TNC dels títols que han treballat.

Els participants en les anteriors edicions de ‘Llegir el teatre’ en destaquen especialment la qualitat de la formació que han rebut de part del TNC, la bona tria dels textos a treballar i la motivació que ha suposat el projecte per als conductors i per als lectors de cara a impulsar clubs de lectura ja existents o crear-ne de nous.

Obres que es llegiran a la temporada 2018/19

  • Santiago Rusiñol. Els jocs florals de Canprosa
  • Sergio Blanco. Cartografía de una desaparición
  • Marc Artigau. Alba
  • William Shakespeare. Afanys d’amor perduts
  • Bertolt Brecht. La bona persona de Sezuan
  • Helena Tornero. El futur
  • Antonio Tarantino. Stabat mater
  • Calderón de la Barca. El gran mercado del mundo