La Bicicletada, una tradició esportiva cada cop més arrelada a Roses

La Bicicletada popular de la Vila de Roses és una activitat esportiva que, sens dubte, ja està molt arrelada a Roses. Ja, des de fa anys, és tota una tradició. Tant la que se celebra a la primavera com la que s’organitza ara en motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

Avui s’ha celebrat la 23ena edició, organitzada per l’Associació Rosinca de Festes, AROFES, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses. I per segon cop el centre neuràlgic de la Bicicletada ha estat la Rambla Riera Ginjolers. Un indret que ha agafat el relleu de l’antic càmping Bahia per tal d’apropar aquest activitat al centre del poble.

Un total de 247 rosincs i rosinques, entre petits grans i mitjans s’han pujat a la bicicleta per practicar una mica d’esport en companyia de familiars i amics.

Com ja és tradició també s’han fet dues curses, una llarga pels adults, que els ha portat fins a Empuriabrava i un altre per als petits, que han anat fins al Port Esportiu.

Com a premi, tots els participants quan han arribat a la meta, a banda del merescut esmorçar, han pogut gaudir d’una audició d’havaneres que ha anat a càrrec del grup Els Pescadors de Roses.

Cal destacar, que a la taula d’inscripcions hi havia una guardiola en forma d’urna per a que tots els que ho desitgessin donessin el seu donatiu a favor dels damnificats pel gran incendi de l’Alt Empordà del passat mes de juliol.

[flagallery gid=32 name=Gallery]