La Bike Marató del Cap de Creus, una marxa ciclista de prestigi

Bike Marató del Cap de Creus
Sortida de la Bike Marató del Cap de Creus 2018

400 ciclistes, entre d’ells esportistes d’elit, gaudeixen del ciclisme amb la Bike Marató en mig d’una de les meravelles paisatgístiques de l’Empordà, el Parc Natural del Cap de Creus

Bike Marató del Cap de Creus
Sortida de la Bike Marató del Cap de Creus 2018

La Bike Marató és una marxa ciclista que en la seva 8ª edició, a part de superar el nombre d’inscripcions i limitar-lo a 400 ciclistes “per tal d’oferir la qualitat en quant a organització a tots els participants”, ha afirmat el president del Club Ciclista Roses, Josep Moreno, és ja tot un esdeveniment esportiu de prestigi, com això ho deixa palés la participació dels pilots de Moto GP, Maverick Viñales i Aleix Espagaró, l’exciclista i campió de la Vuelta a Espanya, Melcior Mauri, el campió d’Europa de descens en BTT, Tomàs Misser o una de les millors triatletes d’Espanya, l’Aina Picas.

Aquesta Bike Marató té com a principal característica que el recorregut, que transcorre pel ben mig del Parc Natural del Cap de Creus, no està senyalitzat i, per tant, els ciclistes s’han de guiar amb el GPS que facilita l’organització.

Moreno ha volgut agrair “a alguns socis del Club Ciclista Roses per la seva col·laboració, uns, en que la prova sortís bé, i d’altres per cedir els seus dorsals a participants que estaven en llista d’espera i poguessin participar, per així mantenir el límit de 400 ciclistes”.

La Bike Marató és una marxa en la que sempre hi participaven entre 180 i 220 ciclistes, però en els dos-tres darrers anys ha doblat el poder de convocatòria, ja que, recordem l’any passat van ser 381 els participants. Un augment considerable que el president dels ciclistes rosincs assenyala que ha estat degut “principalment, en que el recorregut per on passa la marxa és increïble, amb uns paisatges en que els ciclistes que venen de fora no estan acostumats”, per especificar Moreno que “una altra punt que ha donat molta rellevància a la Bike Marató és haver-la promocionat en vídeo, ja que a través de l’audiovisual ensenya els paisatges que es poden trobar els ciclistes si venen a participar, i que d’una altra manera no es podrien mostrar”.

Els 400 participants van poder disputar aquesta marxa ciclista pel Cap de Creus de manera individual o fent equip de 2, 3 i 4 ciclistes.

Bike Marató del Cap de Creus
Àleix Espargaró i Maverick Viñales van participar a la Bike Marató del Cap de Creus abans d’inaugurar el mundial de Moto GP aquest diumenge a Qatar

La Bike Marató pel Parc Natural del Cap de Creus en bicicleta de muntanya consta de dos recorreguts, el curt, de 42 km, amb un desnivell positiu acumulat de 1.300 metres, i el llarg, de 76 quilòmetres, amb un desnivell de 2.400 metres.

Tots els participants, pel preu de la inscripció van poder gaudir al final de la prova d’un dinar consistent en una graellada de carn, on l’organització va aprofitar per fer entrega a cada corredor d’una bossa amb diferents obsequis, entre els quals cal destacar un per col·labor amb un projecte medi ambiental de la zona de les Garrigues.

Bike Marató solidària

Per segon any, la Bike Marató té un caire solidari. Solidaritat que l’any passat es va fer per la Fundació Roses Contra el Càncer i que enguany, els diners recaptats per les botigues Bicis A Punt de Roses i Surià Bicis de Figueres a través de la visualització d’un vídeo, aniran destinats a l’Associació Tramuntanets.