La Burricleta arriba a l’Alt Empordà establint la seva seu a Roses

Oci divertit, saludable i ecològic per a tota la família

Joana Sangrà i Josep Mª Serra, responsables Centre Burricleta de Roses

Burricleta és una empresa creada al 2009 al municipi de Perafita per oferir una nova proposta d’oci divertit, saludable i ecològic. Una iniciativa que proposa apropar-se a la natura llogant una bicicleta elèctrica, la Burricleta, per arribar sense esforç a indrets fins ara inaccessibles pels vehicles. L’idea, principalment consisteix en fer rutes rurals, damunt una bicicleta en familia o amics, i conèixer llocs a on no es port arribar en cotxe. Tothom pot participar, des dels més petits gràcies a les Miniburricletes fins als més grans.
La Burricleta arriba a Roses de la mà de Joana Sangrà i Josep Mª Serra. Dos emprenedors que han decidit portar aquesta proposta ecoturística a Roses.  Una iniciativa que Sangrà va veure adient portar a les nostres contrades per diferents motius, “primer per l’entorn meravellós que tenim aquí amb els Parcs Naturals de Cap de Creus i el dels Aiguamolls afegint que estem a un pas de la Reserva Natural de l’Albera, Segon perquè volem que la gent no només conegui la costa, sino que s’apropi a les meravelles que té l’interior de la nostra comarca. I tercer perquè veiem que per part de les institucions hi ha un esforç alhora de potenciar l’entorn patrimonial, històric i de natura amb la creació de, per exemple, més vies cicloturístiques”. 

Actualment, el centre Burricleta de Roses té 4 rutes de diferents nivells dissenyades per gaudir del patrimoni i la natura de l’Alt Empordà:

  • Roses – Aiguamolls – Castelló d’Empúries – Roses
  • Roses – Palau-Saverdera – Roses
  • Roses – Cala Montjoi – Roses
  • Roses- Parc Natural dels Aiguamolls – Castelló d’Empúries – Cortalet – Empuriabrava – Roses

Els responsables del Centre Burricleta a Roses, Joana i Josep Mª, ja tenen previst incoporar properament dues rutes més. Una que aniria de Roses a Cadaquésper la costa utilitzant els camins de Rondes, i la segona seria la “Ruta Daliniana”, que passaria també per Cadaqués i arribaria fins Portlligat.

Joan Sales, creador de la Burricleta

Estèticament, la Burricleta és negra i té un disseny retro i porta incorporades unes sàrries com les que duien els rucs catalans. El promotor i creador d’aquesta proposta d’oci ecoturístic, Joan Sales, ha visitat Roses per ser-hi present a l’inauguració oficial del centre de la Burricleta rosinc, que ha destvetllat que el nom“és una clucada d’ulls, un homenatge, als arrels de l’antic transport de muntanya, el burro. I les forges era un tret característic d’aquest animal, i les hem adoptat per acabar d’embolcallar l’imatge de la Burricleta”. 
Cada Burricleta incorpora a un GPS que guia i explica, en castellà, català, euskera, francès o anglès, els punts d’interès paisatgístic i culturals pels quals es passa.

Actualment, hi ha Centres Burricleta a 8 zones turístiques d’arreu la península ibèrica: 6 a Catalunya, 2 a Navarra i 1 a Madrid. La raó d’aquesta expansió, segons el seu creador, és “que és un model exportable a qualsevol indret, inclòs més enllà d’arreu de l’estat espanyol, la demanda ens ho dirà”.

El centre Burricleta de l’Alt Empordà es troba ubicat al carrer de les Arenes, nº 12 de Roses.

Més informació: Centre Burricleta de Roses