La campanya ‘Demà pots ser tu’, d’Òmnium Cultural, va arribar a Roses el passat dissabte

Òmnium Cultural
L'autobus d'Òmnium Cultural aparcat a la plaça de Les Botxes de Roses

Ho va fer amb un dels tres autobusos que recorren les principals destinacions turístiques catalanes per explicar als turistes la “regressió democràtica” que pateix Catalunya

Òmnium Cultural
L’autobus d’Òmnium Cultural aparcat a la plaça de Les Botxes de Roses

L’autobús d’Òmnium Cultural, que forma part de la campanya ‘Demà pots ser tu’ que recorre les destinacions turístiques catalanes, va ser-hi el passat dissabte a la plaça de Les Botxes de Roses per explicar als  turistes que estiuegen a casa nostra “els drets democràtics que estem perdent al nostre país, en la pèrdua de la llibertat, ja que es considera delicte llibertats tals com la d’expressió, la informació o la manifestació d’expressió, és el que es diu la Llei Mordaza, i per això tenim presos i exiliats polítics,”, va afirmar Guillem Griera, coordinador de la campanya.

I ho van explicar als turistes que visiten Roses “per a que sàpiguen que al seu país també li podria passar el mateix. Ells venen aquí de vacances i tenen la imatge que aquí tot és molt maco, però a l’hora de la veritat, políticament, tenim uns dèficits democràtics que desconeixen”.

L’autobús, retolat amb la frase ‘Llibertat para tots els presos polítics i exiliats catalans’, escrita en anglès, francès, espanyol i català va estar aparcat tot el matí a l’Avinguda de Rhode, a tocar el passeig marítim. I des de una carpa informativa els voluntaris d’Òmnium Cultural i la secció local de l’ANC de Roses, s’explicava als turistes, mitjançant postals, la realitat política catalana, per convidar-los tot seguit a pujar a l’autobús, on hi havia una exposició composada de panells informatius i vídeos explicatius de l’1-O. Una petita mostra en la que hi havia una referència especial a Jordi Cuixart, ex-president d’Òmnium i empresonat des del passat 16 d’octubre, avui fa 301 dies.