La campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’ al passeig marítim de Roses va ser tot un encert

'Els Bombers t'acompanyen a donar sang'

Diferents moments de la campanya 'Els Bombers t'acompanyen a donar sang'

Si no fos perquè es va espatllar una màquina i es va haver d’esperar una de nova des de Girona les donacions haguessin superat amb escreix les d’anys anteriors

Fer la campanya de donació de sang dels Bombers al passeig marítim de Roses va ser tot un encert
Diferents moments de la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’ al passeig marítim de Roses

Els Bombers de Roses van decidir enguany canviar d’emplaçament per portar a terme la cinquena campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’. De l’Illa Ítaca a les places de Les Botxes, al ben mig del passeig marítim, “perquè tot i que és veritat que hi allà també hi ha molta gent per la celebració del Mercat setmanal, semblava que quedàvem una mica amagats, i fer-ho aquí al passeig, ens dona més visibilitat, i està sent realment un èxit per la quantitat de gent que passa per aquí”, va explicar el caporal del Bombers de Roses, Josep Mª Ferrés.

Un èxit ratificat per la promotora del Banc de Sang i Teixits, Cristina Valverde, en assenyalar que “va anar molt bé, la gent va respondre súper bé pel fet d’estat davant de mar i el dia assolellat que va fer”, tot i que “si no hagués estat perquè s’han espatllat les màquines que mesuren el percentatge de hemoglobina i hematòcrit, haguéssim superat amb escreix les donacions realitzades els anys anteriors, ja que de les 4 hores previstes de donació només hem pogut fer 1 hora”, va desvetllar Ferrés. De tal manera que el caporal dels Bombers de Roses va anunciar que podem consolidar aquesta campanya de donació els propers anys al passeig marítim.

Així, en l’hora escassa que es va poder portar a la pràctica la campanya es va rebre un total 30 donacions i 3 oferiments que no ho van poder fer amb 7 donants nous, quan al 2018, durant tot el matí, es van fer 52 donacions. Un any en que van créixer molt respecte al 2017, quan en 4 hores se’n van fer 32 donacions.

Fa falta molta sang

Una quantitat que dona fe que “a Roses hi ha molt gent solidària, responen a la crida de donar sang”, va dir la promotora del Banc de Sang i Teixits, per remarcar que aquesta campanya impulsada pels Bombers de la Generalitat, “és molt necessària perquè falta sang, i sempre la fem coincidinr tot just abans de les vacances de Setmana Santa, perquè són uns dies de festa en el que baixen molt les donacions, i que el col·lectiu de Bombers se sumi a aquesta campanya ens ajuda moltíssim”.

I els Bombers per atraure l’atenció dels vianants van portar a terme, com cada any, una sèrie d’activitats. Així, a part de la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits, es va ubicar a la plaça de Les Botxes una dotació de bombers amb un vehicle pesant i un altre de la Policia Local de Roses per a que els petits poguessin conèixer per dins aquests vehicles que veuen pels carrers, i que saben que no tenen a res veure als que porten els seus pares. També es van realitzar jocs per a la mainada, com les dianes per a llençar aigua o la figura de cartró d’un bomber per fer-se fotografies.

I els que no van faltar, van ser els membres de la Colla Gegantera de Roses, que amb la sola presència dels gegants, la Demetria i en Quimet, ja hi atrauen molt gent.

Enguany, com a novetat, també van ser-hi presents dos metges del grup DEA de l’Hospital de Figueres, que van ensenyar al vianants com reaccionar i ajudar a una persona que ha patit una aturada cardiorespiratoria, mitjançant el Desfribilador Extern Automàtic.

Però, l’activitat que té més públic és l’excarceració que van portar els bombers de Roses per extreure a un ocupant del seu vehicle després de patir accident de circulació. Són, en definitiva, exhibicions per mostrar a la ciutadania la tasca que desenvolupen els bombers, que són molt més que apagar incendis.

Cal destacar que tothom que es va apropar a donar sang van rebre una bona llesca de pa amb una esplèndida botifarra cuinada a la brasa pels mateixos bombers.