La campanya per al 27-S protagonitza la Fira Mercat i del Lleure de Roses

Campanya a Roses eleccions 27-S
Els candidats de Junts pel Sí a la seva seu ubicada a la Rambla Riera Ginjolers

Ciutadans, PSC i Junts pel Sí van fer campanya electoral per a les votacions del 27-S

Campanya a Roses eleccions 27-S
Jean Castel, al centre, acompanyat per José Manuel Álvarez (esquerra), durant la seva visita a la Fira Mercat del Lleure i l’Oci

La Fira Mercat del Lleure i l’Oci de Roses aplega, tot i que en aquesta edició no va ser així, a un munt d’entitats de la Vila per donar-se a conèixer i explicar el que poden oferir als ciutadans. Una Fira que atrau a centenars de visitants. Una bona ocasió per ser-hi present i aprofitant que estem en època electoral, fer campanya. Així ho van fer Ciutadans, PSC i Junts pel Sí, candidatura té precisament la seva seu al lloc on es va celebrar la Fira, la Rambla Ginjolers. Podriem que jugaven, mai millor dit a casa.

“La Diputació ha passat a ser el centre de recol·locació de l’INEM polític”

I el més matiner dels visitants va ser el candidat per Girona de Ciutadans, Jean Castel, que acompanyat pel portaveu de C’s a l’Ajuntament de Roses, José Manuel Álvarez, i altres militans, va demostrar conèixer la problemàtica dels pescadors gironins en referència a la veda ecològica que porten a terme cada any, i va criticar el fet que no hagin cobrat les ajudes per les aturades biològiques, “com si passa amb els armadors de la pesca andalusos, els qual reben l’ajuda per endavant, i aquí van a l’atur i no l’acaben cobrant fins a 30, 40 o 60 dies després, per això, per canviar-ho, hem reformar el sistema d’inversió i el sistema econòmic”.

Castel va fer públic a Roses el missatge de Ciutadans per a les eleccions del 27-S assegurant que “el dia 27 hi ha la gran oportunitat per donar un canvi de model polític a Catalunya, on la responsabilitat i coresponsabilitat dels polítics ha de ser que els impostos directes i indirectes que donen els ciutadans a l’Administració reverteixen, siguin retornats aquests recursos envers la ciutadania garantint sanitat, educació, i en temes d’àmbit socials, és de rebut”.

Un canvi de model que passa per eliminar institucions com la Diputacions i els Consells Comarcals, ja que segons el candidat de Ciutadans, no són necessàries, “la Diputació ha passat a ser el centre de recol·locació de l’INEM polític, és a dir, tots els partits recol·loquen, aquella gent que ja no saben on posar-la, en aquest estament. La Diputació i els Consell Comarcals són estament inhàbils que se podrien eliminar fent una gestió directa, i amb un reunió d’alcaldes hi hauria prou”.

“Catalunya no serà independent”

Campanya a Roses eleccions 27-S
Olga Simarro acompanyant a José Montilla, Rafel Bruguera i Juli Fernández a la Fira d’Entitats de Roses

L’altra candidatura que va visitar la Fira Mercat i l’Oci de Roses va ser la del PSC, on la portaveu a l’Ajuntament, Olga Simarro, va fer d’amfitriona del candidat per Girona, Rafel Bruguera, i el expresident de la Generalitat, José Montilla, el qual va afirmar amb rotunditat que “Cataunya no serà independent, estem al segle XXI, estem a Europa i hi ha coses que no són possibles, i a més a més no son desitjables perquè no serien bones” en una crítica i clara al·lusió a Junts pel Sí, “que venen la independència com la solució màgica a tots els problemes de Catalunya”.

El candidat Bruguera va afirmar que “les eleccions del 27-S són autonòmiques però a ningú se li escapa que tenen una importància fonamental per que hi ha qui ens volen enfrontar en dos blocs, i nosaltres proposem que la ciutadania vagi a votar per la nostra proposta, que és una Catalunya millor, en una Espanya diferent. Una Catalunya millor en autogovern amb un tracte fiscal just”.

“És important votar que Sí a la independència”

Campanya a Roses eleccions 27-S
La candidatura de Junts pel Sí té la seva seu  a la Rambla Riera Ginjolers

La candidatura Junts pel Sí a Roses, amb el convergent Carles Pàramo i la republicana Agnès Fàbregas al capdavant, va ser durant tot el matí fent campanya per tots els visitants a la Rambla Ginjolers “gràcies a l’espai que ens ha cedit la família Badosa i que ens permetra tenir-lo obert cada dia, i atendre totes les peticions d’informació i de sol·licitud per fer-se candidats”, va assenyalar Pàramo.
Per la seva part, Fàbregas va voler remarcar un aspecte, que tot i que sembli una obvietat, no deixa de ser cabdal per a que la gent sigui conscient del seu vot, “s’ha de tenir en compte que el vot que no sigui per a les candidatures que volen el Sí, a nivell europeu i mundial serà comptat com a No, per tant, és important votar que Sí a la independència”, va concloure l’Agnès.