La Candidatura d’Unitat Popular, CUP, també fa campanya a Roses

El Teatre Municipal no para aquests dies d’acollir actes de campnya electoral per a les eleccions del 25 de novembre. Dissabe el vestíbul del TMR va ser testimoni de l’acte de campanya de la CUP, Candidatura d’Unitat Popular.

L’acte va consistir en la presentación a Roses d’aquesta alternativa d¡esquerres a les eleccions del Parlament. Una presentación que va anar a càrrec de Lluís Armengol, Noel Huguet i Enric Capedalles, tot trets membres de la delegació de la CUP a Figueres.

Els temes que van posar sobre la taula l’estafa del deute i el rescat bancari, i les retallades en drets socials que están portant a terme tant el govern de l’estatt com l’autonòmic.

Els membres d’aquesta candidatura d’unitat popular van voler explicar el perquè de la situació de crisi actual, incidint en la problemática, tan vigent actualment, dels desnonaments o l’augment continuat del registre de la xifres de l’autr a Catalunya.

La presentación de la CUP  a Roses va estar amenitzada per l’actuació del grup figuerenc Vaffunkulo.

Candidatura d’Unió Popular, CUP

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) és una entitat configurada com a organització política assembleària l’àmbit de la qual són els Països Catalans i que, partint de l’àmbit municipal, treballa per uns Països Catalans independents, socialistes, ecològicament sostenibles, territorialment equilibrats i no patriarcals.

La CUP es diferencia dels partits polítics tradicionals, en que totes les decisions del partit les prenen els militants i no els càrrecs electes de cada partit, aplicant així, la democràcia directa. A través dels seus regidors, la CUP aplica al Ple Municipal dels Ajuntaments les decisions preses pels seus militants a l’Assemblea Municipal. Alhora, promou el teixit associatiu i els moviments socials de la ciutat i denuncia els alts sous que cobren els polítics professionals cedint una part del seu sou a l’Assemblea Municipal.

Actualment té presència a una vuitantena de municipis del Principat de Catalunya i del País Valencià, amb la intenció de tenir-ne a la totalitat dels Països Catalans en un curt marge de temps.