La Cantada d’Havaneres de Roses arriba al seu 10è aniversari

Cantada d'Havaneres de Roses

A la Cantada hi actuaran el grups Port Bo, Pescadors de l’Escala i Pescadors de Roses

Cantada d'Havaneres de RosesEl proper divendres 1 de maig, el Teatre Municipal de Roses acollirà una nova edició de la Cantada d’Havaneres de Primavera, que enguany arriba a la seva desena edició i comptarà amb l’actuació dels grups Port Bo, Pescadors de l’Escala i Pescadors de Roses.

En aquest desè aniversari de la ja tradicional Cantada, el grup local Els Pescadors de Roses, actuarà acompanyat de dues de les formacions més reconegudes dins el món de l’havanera: Port Bo i Pescadors de l’Escala.

La formació Port Bo, fundada a Calella de Palafrugell l’any 1966 amb motiu de la presentació del llibre: “Calella de Palafrugell i les havaneres”, és una de les impulsores de la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, havent participat en totes les seves edicions. A més de participar en les cantades més importants de Catalunya, ho ha fet també a Mondragón, Donostia, Bilbao, Cádiz, Madrid, Valladolid, Torrevella, Mallorca, Menorca, Formentera, Perpinyà, Cotlliure, Luxemburg, Amsterdam, Zuric, Hessel, La Havana, Síria i Líban.

Els Pescadors de l’Escala, amb 50 anys de trajectòria, s’han especialitzat en la vella cançó satírica de taverna, tan històrica, clàssica i antiga com l’havanera costabravenca. El seu repertori està conformat bàsicament per aquelles cançons que han sorgit de compositors del poble, amb una música molt heterogènia i inspirada entre l’expressió de sentiments d¡enyorança d¡un temps i d¡un país més genuí i l’ànsia de divertir-se. La seva impecable trajectòria musical al llarg dels seus 50 anys d’història ha fet que fossin reconeguts el passat 2014 amb la “Creu de Sant Jordi”.

Per la seva banda, el grup Pescadors de Roses va ser fundat l’any 2000 amb l’objectiu de recuperar aquest gènere a la població. Gràcies a la seva aparició, Roses compta d’ençà uns anys amb diverses audicions de marcat caràcter mariner, entre les que destaquen la Cantada de l’1 de maig i la Cantada d’Havaneres Badia de Roses que se celebra a la platja de la Perola cada mes de juliol.

En el decurs de l’acte, d’accés lliure i que s’iniciarà a les 19 hores, se serviran bunyols i cremat.