Roses Cultura

La cantada d’havaneres solidària de la Festa Major del grup Els Pescadors de Roses recapta més de 400 euros

Festa Major de Roses
Els Pescadors de Roses durant la cantada d'havaneres que van oferir ahir en el primer dia de Festa Major de Roses

El grup Els Pescadors de Roses va oferir una cantada d’havaneres de Festa Major a benefici de Càrites

Festa Major de Roses
Els Pescadors de Roses durant la cantada d’havaneres que van oferir ahir en el primer dia de Festa Major de Roses

Després de la Missa Internacional Oikumene i aprofitant l’escenari i l’equip de so el grup Els Pescadors de Roses van oferir una cantada d’havaneres, recuperant així aquest gènere tradicional de música marinera que no se celebrava per la Festa Major de Roses des de la dècada dels 70.

Però tot i això, va ser una cantada un xic especial, perquè el tenor del grup, Joaquim Prats, va decidir que fos benèfica, per aquest motiu i van haver a sobre l’escenari unes caixes per a que la gent pogués deixar el seu donatiu.

Va ser una cantada a benefici de Càrites Roses, en la qual les 500 persones que hi havia a la plaça de l’Església van deixar més de 400 euros, concretament 413 €. Una iniciativa solidària en que l’auditori va poder sentir entre 20 i 25 cançons de la setantena de la que es composa el repertori de Els Pescadors de Roses.

Cançons marineres i populars com ‘La rosinca’, ‘El vell pescador’, ‘El meu avi’ o la que no pot faltar per acabar l’espectacle musical del grup, ‘La bella Lola’, on el públic acaba onejant els seus mocadors per finalitzar una cantada memorable d’havaneres d’una hora i mitja de durada.

Cal destacar que Els Pescadors de Roses també va interpretar ‘L’encisadora’ d’Ortega Monasterio, on els músics rosincs es van prendre al llibertat de allà on diu la cançó “gentil empordanesa” cambiar-ho per “Roses encisadora”.