La cantant rosinca Rusó Sala grava el seu quart disc que porta per títol ‘Desirem’

Rusó Sala

La cantautora rosinca Rusó Sala amb els músics Aleix Tobias i Míriam Encinas

Els músics Aleix Tobias i Miriam Encinas col·laboren en el darrer treball de la cantautora rosinca que inclou melodies àrab-andaluses

Rusó Sala
La cantautora rosinca Rusó Sala amb els músics Aleix Tobias i Míriam Encinas

La cantautora Rosinca Rusó Sala està fent una campanya de micro-mecenatge a la web Verkami per a cobrir les despeses del que serà el seu quart treball, el  disc ‘Desirem’, gravat amb els músics Aleix Tobias (percussió) i Miriam Encinas ( flautes, dilruba, viola, percussió).

Segons la cantautora, al disc “hi trobareu reflexions sobre el desig i les seves arestes, sobre com alimentar la pulsió creativa en un món amarat de contradiccions. Com entregar-nos a l’amor i a la seva universalitat.”

El disc conté cançons pròpies d’aromes tradicionals i d’arranjaments transgressors. Musica també a  Ramon Llull (un dels temes,Desirà l’amic” dona títol al àlbum), i inclou melodies àrab-andaluses i cançó sefardita. El percussionista de formació hindú amb la tabla, Ciro Montanari col·labora en el tema “Com un estel fugaç”.

‘Desirem’ es publicarà el 8 de Març i es presentarà en directe el 22 de Març a la Sala Luz de Gas a Barcelona, dintre del Festival Barnasants, a on s’entregaran recompenses de la campanya Verkami. Inclou entre d’altres, a banda d’adquirir el disc, un taller de veu o sortides en barca amenitzades amb un concert.

Rusó Sala ha actuat a diferents espais a Catalunya, a Argentina, Portugal, Polònia i Itàlia. Col·labora des del 2010 amb Rosa Zaragoza i canta en la formació Coetus, que dirigeix el seu percussionista Aleix Tobias, des del 2017.

Té tres treballs editats, “La ciutat imaginària” (autoeditat, 2009), “Mar Endins” (Freshsound, 2013) i  Fil del Coure (Microscopi, 2015) i ha estat també guanyadora de diversos premis com el XIVè concurs d’Horta Guinardó, el 32è Certàmen de la cançó de Salitja, el premi Parodi a la millor interpretació (Sardenya) i el premi Pino Piras a la millor cançó amb “La meva terra” també a Sardenya.

Amb “Desirem”, Rusó Sala, continua amb sonoritats mediterrànies, que la porten a aprofundir cada vegada més en la música d’arrel.