La Cantarella de Roses és un referent educatiu a través de la música

La Cantarella de Roses
La Cantarella de Roses se celebrarà enguany el proper 15 de maig

La Cantarella de Roses, que es va celebrar ahir, ha arribat enguany a la seva novena edició

La Cantarella de RosesI en el seu novè any, la Cantarella va tenir la convivència i el respecte als centres educatius com a fil conductor de la peça teatral que van interpretar els 400 estudiants que hi van participar. L’alumnat va representar com a l’hora del pati, per exemple, i en un institut qualsevol, es genera un conflicte entre diferents grups d’una mateixa classe. Un cop assabentat el personal docent d’aquest conflicte totes les parts donen la seva explicació i raonaments del perquè ha passat, per tot seguit posar solució al problema i entendre que tothom ha de respectar els gustos i aficions de la resta per poder conviure en armonia.

La Cantarella, en la que participen alumnes de 6è de Primària i de primer cicle d’ESO de Roses, Pau i Palau Saverdera, amb el recolzament dels estudiants dels instituts Illa de Rodes i Cap Norfeu, ha esdevingut al llarg d’aquests nou anys de celebració “en un referent educatiu a través de la música perquè aprenen a cantar, a estar dalt d’un escenari, a tenir una posició corporal correcte, i tot això els hi pot ajudar en un futur durant una entrevista de feina, per exemple”, va afirmar Mireia Gibert, professora de música de l’Illa de Rodes, per remarcar que “actualment la Cantarella és una activitat consolidada que forma part de la programació de la Vila de Roses”.

Pel que respecta a la part musical de l’activitat els alumnes van cantar els temes La Colla, de Els Pets; M’agrada l’esport, del Club Super 3; Rispect, de Xiula; M’he trobat, de Dr. Prats; Tot està per fer, d’Acció; Viu, de Roba Estesa; Tant de bo, de Txarango; Jo soc el teu amic, de Els Pets; per finalitzar amb la cançó amb la clouen sempre la Cantarella, Mirall de Pau, de David Melgar i Gibert d’Artze.

I la música la van posar el grup la Cantarella Band composat per Joan Herrera a la guitarra, Adrià Hereu a la bateria i Pere Cañada al baix, els quals van estar convenientment acompanyats pels joves estudiants Sasha Selezneva al piano, Esther Martínez a l’acordió, Nuri Vergeli  a la viola, Toni Ros al trombó i Rafael Libros al saxo.