La Casa de la Generalitat a Perpinyà acull fins el mes de juny l’exposició dels 40 anys del Museu Dalí

Exposició Museu Dalí
El director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, inaugurant l'Exposició Museu Dalí en presència de l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, entre d'altres personalitats

El passat dissabte es va inaugurar l’exposició al voltant del Museu Dalí amb una gran afluència de públic

Exposició Museu Dalí
El director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, inaugurant l’Exposició Museu Dalí en presència de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, entre d’altres personalitats

La Casa de la Generalitat a Perpinyà exhibeix, des del passat dissabte dia de la inauguració, l’exposició que es va estrenar l’any passat a Figueres que recorda els 40 anys de la construcció del Museu Dalí.
Amb l’exposició s’ha volgut posar en relació les dues ciutats amb les que Dalí hi va tenir un fort lligam.
Entre les nombrosos representants institucionals que hi van assistir hi havia l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, l’alcalde de Cadaqués, Joan Figueras, l’alcalde de Boadella-Les Escaules, Frederic Minobis, el regidor de Relacions Transfrontereres de Figueres, Jordi Masquef, i l’exdelegada de la Generalitat a París, Maryse Olivé.
A l’acte també hi va haver una àmplia representació de l’ajuntament de Perpinyà, amb tres tinents alcaldes i dos regidors, així com nombrosos representants municipals d’ajuntaments de la Catalunya Nord.
Així mateix hi van ser presents una trentena d’empordanesos de l’associació Amics del Museus Dalí que van aprofitar la jornada per, acompanyats pel director de la Casa de la Generalitat, visitar tres espais destacats de la ciutat: el Palau dels Reis de Mallorca, el Castellet i el Teatre de l’Arxipèlag.

Organitzada per la Casa de la Generalitat i l’Associació dels Amics dels Museus Dalí, aquesta exposició permet veure, a través de fotografies i articles de premsa de l’època la gènesi i construcció del Teatre-Museu, que va ser inaugurat el setembre de 1974. Constitueix també el primer esdeveniment de celebració del cinquantè aniversari del Viatge Triomfal que Salvador Dalí va efectuar a Ceret i Perpinyà a l’agost del 1965. L’exposició es podrà veure a la Casa de la Generalitat a Perpinyà fins el 26 de juny i, posteriorment, s’exhibirà a l’estació de la capital del Rosselló que, fa 50 anys, Dalí va considerar que era “el centre del món”. Per aquest motiu està previst celebrar al llarg del proper estiu diferents activitats per recordar l’efemèride.