La Càtedra Roses d’Arqueologia signa un conveni amb l’Escola Superior de Conservació i Restauració

Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic

Els treballs del primer Curs Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna de la Ciutadella de Roses van descobrir el que va ser el carrer Major del recinte fortificat / Foto arxiu

L’acord estableix la realització d’activitats vinculades amb el món de l’arqueologia i la conservació del patrimoni arqueològic de Roses

Conveni Càtedra d’Arqueologia de Roses i Escola Superior de Conservació i Restauració
Els treballs del primer Curs Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna de la Ciutadella de Roses van descobrir el que va ser el carrer Major del recinte fortificat / Foto arxiu

La Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona  i l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya han signat un conveni segons el qual les dues entitats estableixen un marc de col·laboració per a la realització d’activitats vinculades amb el món de l’arqueologia i la conservació del patrimoni arqueològic de Roses.

Així, l’acord estableix que l’Escola de Conservació i Restauració participarà en les diferents activitats desenvolupades des de la Càtedra, com en el Curs Internacional d’Arqueologia-Ciutadella de Roses.
Un curs que es realitza anualment (la primera edició es va desenvolupar al llarg del mes del passat mes de juliol) i a partir de la campanya de 2019 incorporarà alumnes de l’Escola de Conservació i Restauració, que realitzaran pràctiques de consolidació d’estructures, en paral·lel als propis treballs d’excavació desenvolupats durant el curs.

Aquesta participació permetrà enriquir el Curs ja que fomentarà un apropament de les dues disciplines (arqueologia i conservació-restauració) i un intercanvi d’experiències. Al mateix temps alguns dels materials recuperats durant les excavacions del Curs Internacional serviran com a pràctiques de conservació i restauració pels estudiants de l’Escola.

Membres de l’Escola també participaran en altres activitats organitzades des de la Càtedra, com seminaris, conferències o publicacions.

Així mateix, un dels professors de l’Escola, el dr. Marcel Pujol s’incorporarà al Consell Assessor de la Càtedra.