La Ciència surt al carrer de la mà dels alumnes d’ESO i Batxillerat de Roses

I Jornada de la Ciència de Roses
Diferents moments de la I Jornada de la Ciència de Roses

El passat dimecres es va celebrar a la plaça de Teatre Municipal la I Jornada de la Ciència de Roses

I Jornada de la Ciència de Roses
Diferents moments de la I Jornada de la Ciència de Roses

Un total de 72 alumnes d’ESO i batxillerat dels centres educatius de Roses van participar el passat dimecres en la I Jornada de la Ciència, una iniciativa emmarcada dins del Pla Educatiu d’Entorn, on durant tot el matí van presentar a més de 200  alumnes de 6è curs de Primària els experiments en els qual estant treballant a classe.

Treballs amb fòssils, amb cristalls, d’hologrames, d’atracció magnètica, de detecció de midó en els aliments i d’altres basats en el principi d’Arquímedes o el pèndol de Newton, són alguns dels 15 experiments que van preparar els joves estudiants per mostrar a la generació més joves d’alumnes. d’ESO i Batxillerat.

Una Jornada de la Ciència que esdevé “una oportunitat per als alumnes de sisè de Primària per descobrir, de la mà d’estudiants més grans, coses que potser ni se les imaginaven, i pels alumnes de batxillerat també és una bona ocasió per mostrar i presentar els seus treballs”, va manifestar la regidora d’Ensenyament, Anna Jorquera. I una iniciativa que també ha estat molt ben valorada pel personal docent perquè, “el que he percebut dels alumnes de Primària és que s’han mostrat molt interessats en les practiques que estaven fent els d’ESO i Batxillerat” , va afirmar la biòloga i professora del Centre Escolar Empordà, Virginia Puente, remarcant que “a l’escola no fan aquests tipus de pràctiques i els hi agradat molt” .

Aquesta Jornada va esdevenir una oportunitat per treure la Ciència al carrer “sí, perquè, a part, existeixen programes de TV divulgatius que els nostres alumnes segueixen i avui -per dimecres- alguns dels experiments que han fet l’havien vist prèviament al programa El Hormiguero”, va dir Pilar Carrera, farmacèutica i professora de Química i Matemàtiques del Centre Escolar Empordà.

Totes dues professores van coincidir en assenyalar que aquesta Jornada de la Ciència de Roses, que va cloure amb una xerrada a càrrec de Josep Duran, membre del Departament de Química de la UdG,  s’hauria de tornar a repetir.