Fira de la Rosa de Roses

La ciutadania de Roses se solidaritza amb el Marroc

Un veí de Roses ha endegat una campanya de recollida d’aliments per portar-los al Marroc

Divendres a la nit el Marroc va viure una tragèdia. Un fort terratrèmol,de magnitud 6,8 a l’escala de Richter va sacsejar les ciutats de Marràqueix, Uarzazat, Azilal, Al Haouz, Chichaoua i Taroudant, provocant més de 2.000 morts i més de 2.000 ferits, a més d’esfondrar centenar d’edificis i habitatges.

La solidaritat s’ha posat en marxa pe ajudar als milers de damnificats del sisme. I Roses, concretament el veí José Antonio Blázquez, també s’ha posat mans a l’obra endegant una campanya de recollida d’aliments. “Ahir mateix ja es van posaren contacte amb mi famílies marroquines per portar-me dàtils per fer-los arribar al Marroc”, ha afirmat Blázquez.

Totes les persones interessades en ajudar als damnificats del país nord-africà només cal trucar-lo al telèfon 611 50 10 67 o bé portar-lo al carrer Puig Rom, n° 22.

Els aliments que cal portar són bàsicament llegums com ara llenties, mongetes o cigrons, també arròs, cuscús, sucre, sal, pasta com macarrons i espaguetis, tonyina, dàtils, així com llet i galetes.

José Antonio Blázquez no és el primer cop que enceta una campanya de solidaritat per ajudar a gent d’altres països que estan vivint, o van viure, situacions molt difícils, com per exemple a Ucraïna, i anteriorment a Israel o Irán.
Així mateix cada Nadal munta la Casa del Pare Noel per regalar joguines als més petits de la casa.