La Ciutadella de Roses acull la presentació de la 4ª edició de la Transpyr

Transpyr

Francesc Sallent, Felip Puig, Carles Pàramo i Joan Giraut

El Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i l’alcalde de Roses, Carles Pàramo, han presentat avui la quarta edició de la Transpyr, que enguany arriba als 300 participants, provinents d’arreu del món  

Francesc Sallent, Felip Puig, Carles Pàramo i Joan Giraut
Francesc Sallent, Felip Puig, Carles Pàramo i Joan Giraut

Transpyr tanca avui el període d’inscripcions per a la quarta edició de la prova, i ho fa creixent en un 25% el nombre d’inscrits de l’any passat, arribant als 300 ciclistes. Una prova en bicicleta de muntanya, BTT, que no és una competició, sinó un repte “en quant a les característiques de dificultat, de distància i de desnivell que la posicionen com una prova entre les més exigents del món”, ha destacat Francesc Sallent, director de la Transpyr. En definitiva, el repte de creuar els Pirineus, des de Roses fins a San Sebastián en 8 etapes.

En un acte celebrat a la Ciutadella de Roses, l’encarregat de presentar la Transpyr 2013 ha estat el Conseller d’Empresa i Ocupació Felip Puig, juntament amb l’alcalde de Roses, Carles Páramo, el president de la diputació de Girona, Joan Giraut, i el director de la Transpyr, Francesc Sallent.

Felip Puig ha destacat la importància de consolidar un esdeveniment que en el seu quart any de vida segueix creixent exponencialment i ha valorat el fet d’haver augmentat també en nombre de participants estrangers. “Proves com la Transpyr ajuden a reforçar el posicionament de reclam turístic de primer ordre que té Catalunya”, ha assegurat, i ha afegit que “proves com aquesta creen experiències i emocions, sou uns ambaixadors de nostre país”.

Per la seva banda, Carles Pàramo, ha destacat la importància de la Transpyr per donar a conèixer el patrimoni de Roses, ja que “els participants poden ser el millors publicistes, amb el boca-orella d’allò el que han vist”.

Així mateix, Joan Giraut ha considerat que la Transpyr és un clar exemple de turisme actiu, “que ajuda a projectar racons de casa nostra i a posar en valor els atractius únics del Pirineu”.

Pel que fa als participants, un 38% són estrangers, procedents de 15 països diferents d’Europa, Amèrica, Àfrica i Oceania. D’aquest últim continent en destaca la presència de l’australiana Meg Carrigan, campiona súper màster de marató en Mountain Bike i que, a més, aquest any contribueix a pujar la participació femenina a la Transpyr, que comptarà amb 19 dones.

La Transpyr 2013 se celebrarà del 6 al 13 de juliol, amb una primera etapa amb sortida a Roses i final a Camprodon. Els següents dies el recorregut passa per La Seu d’Urgell, El Pont de Suert, Aínsa, Jaca, Isaba, Elizondo i finalment San Sebastian. Cada etapa té una distància mitja de més de 100 km i uns 2.500 m de desnivell positiu, i se segueix a partir de coordenades GPS.  Una de les novetats d’aquest any és la celebració, en paral·lel a la prova, de la Transpyr Road, la versió en bicicleta de carretera. Es tracta de la modalitat cicloturista de la Transpyr, que amb el mateix calendari i punts de sortida i arribada de les etapes, recorrerà un original itinerari que discorre per carreteres locals i pistes asfaltades, amb atractius i poc coneguts ports de la vessant sud dels Pirineus, sense oblidar alguns dels cims més clàssics. La Transpyr Road té les inscripcions obertes fins l’1 de juny i compta amb 15 ciclistes inscrits que estrenaran aquesta nova versió de la Transpyr.