“La Ciutadella de Roses és un dels espais escènics més exclusius de la Costa Brava”

Festival Sons del Món
Els Stay Homas es va embutxacar per segon any consecutiu al públic de la Ciutadella de Roses

Stay Homas inagura el Festival Sons del Món 2021 reeditant la bona sintonia i el bon rotllo amb el públic de la Ciutadella de Roses

Entrades exhaurides en el primer concert del Sons del Món 2021, que van inaugurar ahir a l’escenari de la Ciutadella de Roses els Stay Homas.

I el secret d’aquest ple ha estat que “l’any passat vam demostrar, en plena pandèmia, que el Sons del Món és un festival segur, demostrant que en una situació de crisi sanitària es pot fer cultura segura, i el boca a orella ha fet que la gent sàpiga que venir a Sons del Món en un escenari a l’aire lliure i tant ampli és segur”, va afirmar el promotor del festival, Xavi Pascual.

En aquest sentit, el regidor de Cultura i Festes de Roses, Èric Ibánez, va ratificar les paraules de Pascual afirmant, al final del concert, que “tant la gent, amb la mascareta sempre posada, com l’organització fent que es complís totes les mesures de seguretat, fan del Festival Sons del Món un esdeveniment segur”.

Però l’altre secret perquè s’hagin venut fins al moment 12.000 entrades el cartell de Sold Out penjat en la majoria dels concerts programats,. i en les que encara queden estan al 80%, “és que la Ciutadella de Roses és un dels espai escènics més exclusius de la Costa Brava, per la qual cosa Sons del Món s’ha fet un nom, ens ve gent de tot Catalunya i si no hagués passat l’aplicació del toc de queda pel qual molta gent ha agafat por de si per qüestió horària podria o no assistir, tindríem les entrades exhaurides en tots el concerts”, va assegurar Xavi Pascual.

I els que van exhaurir les entrades, com esmentaven al principi d’aquesta crònica van ser els Stay Homas, o el que és el mateix en Klaus Stroink, Rai Benet i Guillem Boltó, els tres músics que es van donar a conèixer l’any passat des de la seva terrassa d’un àtic de l’Eixample de Barcelona gravant vídeos vídeos amb les cançons que anaven creant i musicant amb una galleda de fregar o una tapa de cassola, entre d’altres estris culinaris.

“Com estem?, estem guais?, nosaltres estem més que guais!, va preguntar i exclamar després de tocar els primers temes, en Guillem, per continuar dient que “estem molt contents perquè hem fet pocs concerts perquè l’any passat estava la cosa així com regular i aquest any està una mica millor però també regular i, llavors, això de fer molt concerts està difícil, i que estem tornant tornar a un lloc on vam fer un concert l’any passat ens fa molt feliços, i veure que està així de ple i amb tanta penya, això és increïble”. Tot seguit, Boltó va desvetllar al respectable que va omplir l’aforament, que els Stay Homas ha crescut en nombre d’integrants assenyalant que “si algú d’aquí va estar l’any passat podeu comprovar que no som només tres perquè ara anem amb Arnau Figueres i en Kimi Saigi”.
L’Arnau i en Kimi són, a més dels dos integrants nous dels Stay Homas, productors del primer disc del grup titulat ‘Agua’, amb el que giren presentant-lo d’alt dels escenaris d’arreu, com ho van fer ahir a Roses durant 2 hores i mitja per reeditar la bona sintonia i el bon rotllo amb el públic de la Ciutadella.

Cal destacar que poc abans de finalitzar el concert, l’organització del Festival Sons del Món i el regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Roses van lliurar dos discs d’or als Stay Homas.