La Ciutat de Vacances Cala Montjoi i el Rotary Club, premis FADIR 2012

Manel Pons, Carles Pàramo, Josep De Frutos, Ferran Roqué i Miquel Gotanegra

Guardons que concedéix la Fundació FADIR a persones o entitats com a reconeixement de la seva solidaritat. L’Estació Nàutica Roses – Cap de Creus i el Grup d’Esports Nàutics de Roses, GEN, van ser mereixedores d’una menció especial

Manel Pons, Carles Pàramo, Josep De Frutos, Ferran Roqué i Miquel Gotanegra
Manel Pons, Carles Pàramo, Josep De Frutos, Ferran Roqué i Miquel Gotanegra

L’any passat la, Fundació d’Ajuda als Discapacitats de Roses, FADIR, va crear els premis que porta el seu nom. Uns guardons concedits a persones o entitats de Roses i la comarca de l’Alt Empordà per tal de reconèixer la seva tasca envers diferents entitats socials. La primera edició d’aquests premis es va portar a terme al Teatre Municipal de Roses on va ser guardonats el restaurant el Bulli i l’artista Amapola Coll amb la seva trajectòria de col·laboració amb les persones discapacitades.

Durant la celebració d’un sopar a l’hotel Terraza es va desenvolupar la cerimònia d’entrega de la segona edició dels Premis FADIR.

Josep De Frutos, com a president del Rotary Club Roses-Empuriabrava, va recollir de mans del director territorial de Benestar Social a Girona, Ferran Roquer, el primer dels guardons. Un club mereixedor del reconeixement de FADIR “perquè és una manera d’agrair els esforços que el Rotary ha fet sempre a nivell econòmic i material per ajudar a la fundació de discapacitats de Roses”, va assenyalar Manel Coll, president de FADIR, “i també, va continuar, per desmitificar que el Rotary, fundat el 1905, és un club que només té socis acaudalats”.

La Ciutat de Vacances Cala Montjoi, va ser també mereixedor del guardó “perquè cada any durant l’estiu, quan n’hem a passar un dia en aquesta cala, mai ens han volgut cobrar res dels àpats que ens preparaven tant als nens com als monitor o al pares i mares que venien amb nosaltres a gaudir del mar. Un acte de solidaritat amb el nens discapacitats i els seus familiars que ens permetia poder organitzar més activitats per als socis de FADIR  amb els dines estalviats”, va remarcar Pons.

Un premi que el va recollir l’alcalde de Roses Carles Pàramo en nom dels gerents de la Ciutat de Vacances, davant l’impossibilitat d’assistir-hi a l’acte.

Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i GEN Roses, mencions especials

A banda dels guardons la Fundació d’Ajuda als Discapacitats de Roses va voler fer entrega de dues mencions a dues entitats relacionades amb el mar, l’Estació Nàutica Roses – Cap de Creus i el Grup d’Esports Nàutics de Roses, el GEN. Un premi que va ser recollit pel president de l’Estació i amfitrió de la cerimònia, Miquel Gotanegra. El president de FADIR, Manel Coll, va explicar que “perquè la seva solidaritat amb les entitats de caire social de la nostra població va ser molt positiva. Ens van cedir la gestió del bardurant la celebració del Campionat d’Europa de la Classe Laser Màster que es va fer a Roses el passat mes d’octubre, com abans ho havien fet a Tramuntanets o la Creu Roja. Això ens va permetre recaptar uns 5.000 euros per poder incrementar les nostres activitas i dotar d’equipament la nostra seus social”.

La finalitat d’haver-se fet l’entrega dels premis FADIR durant el transcurs d’un sopar enlloc de fer-ho com l’any passat al TMR, va ser filantròpica. Amb els diners que havia de pagar cadascú pel cobert la fundació de discapacitats de Roses podrà organitzar, la setmana vinent, el Casalet de Nadal.