La colla 托拉栗子 vindrà directament de la Xina al Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2020
Els xinesos de la colla 托拉栗子. Les xineses arribaran la setmana vinent

Després de passar la perceptiva quarantena a l’aeroport, ja sap tothom el perquè, la colla 托拉栗子 podrà desfilar al Carnaval de Roses

Mira que hi ha infinites possibilitats sobre que disfressar-se al Carnaval de Roses, doncs els membres de la colla 托拉栗子 (els seus membres ens han demanat que, si us plau, escrivíssim el nom de la colla en xinés per donar-li una major caracterització a la disfressa) aniran disfressats de “de xinesos, anem com de xinesos i xineses”, ha afirmat el cap de colla, Manuel Garrido.

Una elecció que va fer aquesta colla perquè “ens va agradar el traje, que és vistós, amb molt de colors i que creiem que fa Carnaval”.
“Una elecció francament desafortunada anar de xinés”, han pensat, segurament les autoritats de la franquícia que el departament de Sanitat de la Unió Europea té a Roses,  ja que si s’ha suspès el Mobile Word Congres a causa del Coronavirus, també es podria suspendre’s el Carnaval de Roses.

Una suspensió que sembla que no es produirà, ja que l’organització ha acceptat que se’ls faci un control sanitari exhaustiu a tots els participants mentre esperen a les portes de la Ciutadella la sortida de les carrosses a la desfilada.
Un control tant complet que abans de desfilar tothom s’haurà de sotmetre’s a fer una anàlisi de sang, una altra d’orina, un electrocardiograma i una colonoscòpia. En les especificacions d’aquest control sanitari, que ens han fet arribar a les nostres mans, no s’esmenta en cap moment la paraula anestesia.

I si la colla 托拉栗子 aniran disfressat “com de xinesos i xineses”, la carrossa “l’estem decorant com un especie de temple oriental, un temple xinés el suficientment gran per encabir la trentena de xinesos i xineses que anem enguany al Carnaval”, ha explicat en Manolo.

El Carnaval, gratis

Una trentena d’orientals que no pagaran ni un euro per anar en el temple xinés, perquè segons ens ha dit el cap de colla “nosaltres no paguem quota, utilitzem els diners que vam fer a les Barraques de la Festa Major”.

És a dir, cap integrant de la colla 托拉栗子 paga ni un euro per gaudir de la festa de disfresses? “No, aquest any no, altres Carnavals si que paguem quota, però enguany ens hem amollat als guanys de les Barraques i no paguem res”, ha explicat Garrido. Oleu tu!

Per al cap de la TorraCastanyes, que és com diu aquesta colla en el seu nom original, “el Carnaval de Roses és perfecte, però perquè fos millor jo posaria més lavabos al port perquè, veritablement, són necessaris”.  

Gots reciclables

Manolo Garrido afirma que la seva colla s’acollirà a l’ajornament de la normativa europea sobre la comercialització i utilització d’estris de plàstic i “portarem gots d’usar i tirar, de plàstic”.

Atractiu turístic?

Segons aquest cap de colla, el Carnaval de Roses és un atractiu turístic”.

Cada any menys colles

A la pregunta sobre perquè enguany hi ha menys colles a les desfilades del Carnaval, Garrido manifesta que és degut “a que no hi ha disponibilitat organitzativa per gestionar tot el suposa una colla, carrossa, personal, paperassa…”.

La nau de les carrosses

La nau de les carrosses “és per a nosaltres molt important perquè si no estiguéssim aquí no tindríem carrossa i no faríem Carnaval”, ha assegurat Manuel Garrido.