Mes de paraules

La colla Bai de Feis li dona molta importància a la fruita durant el Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2020
Tres princeses Peach

Els membres d’aquesta colla desfilaran pel Carnaval de Roses vestits de la Princesa Peach (préssec en anglès)

L’any passat, la colla Bai de Feis no disposava d’un pressupost generós per participar al Carnaval de Roses. Quina notícia, eh?… Si la majoria de les colles, per no dir totes, els hi passa el mateix.

Però, els membres d’aquesta colla, a diferència de les altres, van decidir muntar un negoci de restauració per invertir la situació. És a dir, en lloc de donar per perduda la inversió per participar a  les desfilades, en guanyarien de diners muntant una cafeteria amb el principal reclam que tots els treballadors serien dones, serien cambreres, però cambreres dels anys 50.  

Tot i això, alguna cosa no va rutllar perquè la demanda que més en tenien eren de menjar préssecs, i per beure… Suc de préssecs. I la fruita no és que deixi, precisament, un gran marge de benefici.
Total, que el negoci no va ser tal i en acabar el Carnaval no disposaven d’un euro, però sí de molts préssecs.
Per aquest motiu enguany van disfressats de la Princesa Peach, com ens ha argumentat el cap de colla de la Bai de Feis, Sergio Cayuela, “en una reunió, després d’hores de debat sobre que faríem amb els préssecs que teníem d’excedent, ens vam assabentar que en el vídeojoc Súper Mario Bros hi ha una princesa que es diu préssec, en anglès Peach, i anem de Princeses Peach”.

I quan tothom pensava que la carrossa la decorarien com un tetrabrik gegant de Don Simon, o en el seu defecte com una cistella plena de préssecs, doncs no, “perquè la meitat de la carrossa vol escenificar la pantalla final del videojoc, que és un castell de la Princesa Peachhhh – així ho va dir en Sergio- en el que després arriba Súper Mario per salvar-la, i l’altra meitat és el recorregut que té fer per arribar al castell”.

Si l’any passat eren unes vintena de cambreres dels anys 50, endevineu quantes princeses Peach són enguany?, “Doncs som una vintena, ja que som una colla d’amics”.
En Sergio Cayuela, com a bon cap de colla que es preï mira perquè la resta de membres pagui el menys possible, per això diu que “el tema de la quota, enguany ho fem diferent, ja que l’anem pagant a terminis. Necessitem diners per pagar material, mirem el que ens costa, calculem que són 50 euros per barba, posem 50 euros, i així anem fent”.
Resumint, que al final paguen “entre 120 i 130 euros amb la modista a part, ja que hi ha gent que es cus la seva disfressa”.

Per a la cap de colla de la Bai de Feis, el Carnaval de Roses podria ser millor “si  hagués més animació pels carrers, em refereixo fora dels horaris de la passades, que es vegi que és Carnaval per a tot el poble amb, potser, decoracions, fent xirigotes…”. En Sergio reconeix, però que en els darrers anys el Carnaval “ha millorat, és cert, però no tot el que havia d’haver millorat”.  

Gots reciclables

“Nosaltres fa anys que portem gots reciclables, però totes maneres com encara es poden fer servir gots de plàstics mirarem si en tenim i si és així els gastarem”, ha afirmat Cayuela.

Atractiu turístic?

Segons el cap de colla, el Carnaval de Roses hauria de ser un atractiu turístic, ja que crec que a dia d’avui no ho és, i la prova és que els hotels estan tancats”.

Cada any menys colles

“Pels diners, hi ha menys colles perquè el Carnaval és car, si no tens l’ajuda de les Barraques o d’un mecenes és molt difícil econòmicament poder tenir una colla i tot el que representa”, ha argumentat el cap de colla de la Bai de Feis sobre el motiu que enguany hi participin menys colles a les desfilades.

La nau de les carrosses

Pel que fa a la nau de les carrosses per a en Sergio Cayuela “és molt important perquè si no fos per aquesta nau el 70% de les colles que hi són no sortirien”.