Roses Cultura

La colla Bruel, o com aprofitar pel Carnaval de Roses la decoració d’una carrossa

Carnaval de Roses 2022
Dos dracs de la colla Bruel

Official Dealer Gas Monkey GarageLa colla Bruel farà d’una cova submarina plena d’aigua i gel una altra de terrestre amb foc com a guarida de dracs

La colla Bruel, com gairebé totes les colles que participaran enguany al Carnaval de Roses, està treballant a la seva carrossa des d’abans que el Consell decidís celebrar la festa. “S’havia d’avançar feina, se celebrés ara o més tard, al maig, havíem de començar per avançar feina”, va explicar el cap d’aquesta colla, Daniel García Talavera Código 753 (jurem que és el nom i cognoms que ens va dir al preguntar-li a en Daniel com és deia).

Un Carnaval que com tots sabem, si més no, serà un xic diferent degut a les inclemències sanitàries, que no pas meteorològiques i, per tant, els membre de la colla Bruel volen aprofitar el màxim de la decoració de quan van sortir per l’Avinguda de Rhode ara fa dos anys. “Sí -va dir Daniel García Talavera Código 753-, a l’últim Carnaval anàvem disfressats de Deus del gel i del mar i la carrossa era un gran trident que sortia d’una gran roca que hi havia en una cova submarina plena de gel, i ara serà una cova terrestre amb foc”.
I per aquest motiu, fins a la nau de les carrosses es va desplaçar un camió amb una bomba per extreure tot l’aigua (el que fa dos anys era gel) que hi havia a la cova. Dos caps de setmana seguits va estàr traient aigua el camió amb el conseqüent malestar de tota la resta de colles que està treballant a la nau, que va provocar una recollida de signatures per a que el camió marxés i que els membres de la colla Bruel es beguessin l’aigua si volien tenir una cova seca.

Una petició que havia de passar pel Consell de Carnaval per consensuar-la amb totes les colles, però degut al poc temps que queda per celebrar la festa i que pràcticament ja s’havia extret tota l’aigua, finalment es va decidir que el camió acabés el treball.

Tot i que és una informació que no hem pogut verificar, sembla ser que Daniel García Talavera Código 753 va demanar disculpes a la resta de colles que treballen a la nau, i que per compensar-los de les molèsties ocasionades va dir que convidaria a tots els participants del Carnaval a un xupito de ratafia durant la festa. Reiterem que és una informació que encara no hem pogut verificar.

Així, un cop extreta tota l’aigua, la colla Bruel tindrà una cova terrestre “que serà la guarida del drac, que és la disfressa que hem escollit per aquest any perquè era la millor que s’acoblava respecte a la decoració que hi havia la carrossa”, ha explicat el cap de colla. Una disfressa que el confeccionarà una modista “perquè comprar una disfressa maca de drac ens sortia, si fa o no fa, pel mateix preu i després, al final, sempre has d’acabar retocar els vestits”, va dir en Daniel.

I amb una disfressa confeccionada per una modista, cadascú de la quarantena d’integrants de la colla Bruel paguen “150 euros de quota amb tot inclòs, i nosaltres no anem amb tiquets per menjar i beure, quan una persona de la nostra colla té gana, menja i quan té set, beu, és a dir, self-service”. Ara només cal que el càtering sigui bo.

El fet que s’hagi decidit esperar fins, pràcticament a l’últim moment, per fer o no el Carnaval per al cap de colla de la Bruel, ha estat “bé, tot i que provocava un neguit el fet de no saber a ciència certa si ens podríem disfressar ara o al maig”. I millor ha estat encara per Daniel García Talavera Código 753 la decisió tancar el port només als participants de les desfilades, “des que vaig veure per primera vegada l’explanada del port vaig pensar que seria ideal poder tancar-lo només per les colles, i que ara es pugui fer és un avanç, ara només cal que surti bé perquè es tanqui sempre”.

No sabem si el tancament del port serà un avanç, com diu el cap de colla de la Bruel, però sí una necessitat, perquè en algun lloc s’hauran de tancar 40 dracs després de les desfilades, o no?