La Colla Castellera de Figueres compleix el seu objectiu per tancar la temporada: descarregar tres castells de set pisos

Colla Castellera de Figueres

Tres amb agulla de la Colla Castellera de Figueres en la diada de final de temporada

Dolç final de temporada de la Colla Castellera de Figueres en una diada celebrada a la plaça de l’Ajuntament de la capital altempordanesa

Colla Castellera de Figueres
Tres amb agulla de la Colla Castellera de Figueres en la diada de final de temporada

Ahir, diumenge 10 de novembre, la Colla Castellera de Figueres va posar el punt i final a la temporada 2013 amb una actuació a la Plaça de l’Ajuntament de Figueres, acompanyada pels Castellers de Cornellà i els Castellers de Rubí.
I els de la camisa lila es van marcar l’objectiu per cloure la temporada de castells de descarregar tres castells de set pisos. I ho van complir.

Per aquesta diada final de temporada, el pilar d’entrada escollit va ser l’aixecat per sota i caminant per encarar ràpidament la primera ronda amb un tres de set que no va presentar bones mides en la seva execució, però tot i això, es va mostrar molt sòlid en tot moment.

A la segona ronda els castellers de Figueres van portar a plaça un tres de set amb agulla, amb molts canvis respecte als anteriors, el primer d’ells és que el pilar era nou, i el segon d’aquests canvis és que al pis de dosos es va estrenar, ni més ni menys en dia de tancament de la temporada, una nova castellera.

La feina que els membres de la Colla ha portat a terme en els últims assajos es va veure reflectida, ahir diumenge,  a la plaça de Catalunya de la capital altempordanesa, ja que els castell es va descarregar amb molta solvència.

Va ser una diada dolça de final de temporada pels castellers empordanesos, tot i que en algun moment van patir més del compte, com per exemple, amb el quatre de set, que es va mostrar un xic tremolós fins a l’entrada de dosos, ja que les mides no van ser les correctes.
Tot i això la descarregada ha estat més plàcida gràcies l’esforç de tots els castellers, que  en moments com aquest van mostrar que són una veritable pinya.

A la ronda de pilars es vaestrenat un nou pilar de cinc que es va executar a la perfecció, que es va descarregar sense cap tipus de problema. Amb aquesta última els de Figueres van portat a plaça amb èxit un total de cinc combinacions diferents d’espadat de cinc. Després d’aquest pilar encara els quedar als membres de la Colla Castellera de Figueres energies per descarregat un altre pilar de cinc i diferents pilars de tres nets per la mainada. Que va ser el punt final de la temporada 2013 de castells pels figuerencs.