La Colla Castellera de Figueres completa una de les millors actuacions de la seva història

Colla Castellera de Figueres

El castell 5 de 7 que va descarregar la Colla Castellera de Figueres en una de les millors actuacions de la seva història

La Colla Castellera de Figueres porta la gamma alta de 7 pisos a plaça

Colla Castellera de Figueres
El castell 5 de 7 que va descarregar la Colla Castellera de Figueres en una de les millors actuacions de la seva història

La Colla Castellera de Figueres va realitzar aquest passat diumenge la millor actuació de la temporada i una de les millors actuacions possibles dins la gamma de 7 pisos. Els de la camisa lila van dur a terme a plaça tres castells de gamma alta de 7, el 3 de 7 amb agulla, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla.

L’actuació va començar amb 4 pilars de 4 d’entrada, per continuar en primera ronda descarregant un 3 de 7 amb agulla, que es va realitzar amb molta solidesa. Les mides del castell es van conservar durant tota la carregada i descarregada, fet que va donar molta confiança als castellers figuerencs per encarar el repte que tenien com a objectiu.

Un repte ni més ni menys que descarregar un castell de 7, concretament el 5 de 7, el qual van aconseguir en segona ronda. Un castell, per cert, que ja van poder dur a plaça al final de la temporada passada. Si llavors es va haver de desmuntar vàries vegades, tantes que els van fer perdre ronda, en aquesta ocasió només van haver desmuntar un peu per quadrar-lo millor.
L’esforç reiterat durant els assajos per part dels membres de la Colla Castellera de Figueres i, sobretot, la pèrdua de por a aquest ‘monstre’ va donar els seus fruits i el castell es va carregar amb molta tranquil·litat. A la descarregada la mainada, eufòrica de veure que el tenien al sac, l’ha fet trontollar una mica al sortir, però finalment es va descarregar sense problemes, sent molt celebrat per tota la colla.

En tercera ronda, s’ha descarregat un 4 de 7 amb agulla, de mides un xic desquadrades, que va provocar una construcció una mica moguda durant tota l’execució. Tot i això, en cap moment va perillar més del compte per descarregar-lo.

Finalment, els castellers de Figueres van executar 2 pilars de 5 simultanis per acabar la diada castellera, destacant el gran número de camises que la colla va dur a plaça, totalitzant 140 persones, la qual cosa fa somiar a la colla amb castells encara més grans.

Una diada castellera de la capital de l’Alt Empordà en la que també van actuar els Castellers de Cerdanyola i els Castellers de la Sagrada Família. Els primers van portar a plaça un pilar de 4, un castell 3 de 7, un 4 de 7 amb agulla, un 5 de 7 i un pilar de 5, i els segons van realitzar un pilar de 4, un 4 de 7, un 3 de 7, un 4 de 6 amb agulla i un pilar de 5.