La Colla Castellera de Figueres descarrega 6 castells de 7 en menys de 24 hores

Colla Castellera de Figueres

La Colla Castellera de Figueres en el moment de carregar un 3 de 7 a Olot

Aquest cap de setmana els castellers de la camisa lila van actuar Olot i Molins de Rei fent 3 castells de 7 en cada lloc

Colla Castellera de Figueres
La Colla Castellera de Figueres en el moment de carregar un 3 de 7 a Olot

La Colla Castellera de Figueres va realitzar sis castells de 7 durant el transcurs de dos diades castelleres en les quals va participar durant el passat cap de setmana.

El dissabte, 17 d’octubre, els de la camisa lila es van desplaçar fins a la capital de la Garrotxa per participar en la diada organitzada per la colla local, els Xerrics d’Olot i els Maduixots, castellers de l’Alt Maresme.

Una diada que es va encetar amb una ronda de pilars, fent els liles 2 pilars de 4.

En primera ronda, els castellers de Figueres van fer un 3 de 7 molt parat. A la segona tanda, i gràcies a la confiança del primer castell, es va descarregar un 3 de 7 amb agulla. El pom de dalt més pesat que de costum va fer trontollar el castell, però en cap moment es va haver de lluitar de valent.

I en tercera ronda, és va descarregar el 4 de 7 que va permetre treballar a plaça amb castellers amb poca experiència, els quals permeten fer una renovació del tronc així com poder encarar castells més grans als actuals, com el 5 de 7, que es va fer per la diada d’aniversari, o un possible 7 de 7 , que es deixa entreveure a l’horitzó dels castellers figuerencs.

En ronda final es van descarregar els ja típics 2 pilars de 5 simultanis. Una jornada en la que els de la camisa van descarregar els tres primers castells de 7 del cap de setmana.

Per la seva banda, els Xerrics van repetir de nou la seva millor actuació realitzant un 3 de 7, un 4 de 7, un 2 de 6 i un pilar de 5, i els Maduixots van portar a plaça un 4 de 7, un 3 de 7, un altre 3 de 7, un 5 de 6 i un pilar de 5, realitzant així la millor actuació de la seva curta trajectòria.

Diada castellera a Molins de Rei

I ja el diumenge, els de la camisa lila van fer un viatge de gairebé 150 quilòmetres per anar fins a Molins de Rei, per actuar amb els locals Matossers i els castellers de Cornellà i a on van realitzar una actuació quasi calcada a la d’Olot, tot i que amb canvis tant als troncs com a les pinyes.

Així, es va encetar la diada de Molins de Rei amb 1 pilar de 4, amb un 3 de 7 en primera ronda, un 3 de 7 amb agulla a la segona, per descarregar el sisè castell de 7 en menys de 24 hores, concretament un 4 de 7, en tercera ronda de nou un 4d7.
Per acabar es va portar un sol pilar de 5.

Diumenge també, com el dia anterior, va ser un dia de celebracions, ja que els Matossers van descarregar el seu primer castell de 7 amb agulla i van carregar el segon i van aconseguir acabar la diada amb tres castells de 7 a la butxaca per primera vegada en 13 anys. I per la seva banda, els castellers de Cornellà van dur a plaça el 3 d 7 amb agulla, un 5 de7 amb agulla, un 4 de 7, 4 de 7 amb agulla i un pilar de 5.