La Colla Castellera de Figueres tanca la temporada regular d’actuacions de 2014 a Celrà

La Colla Castellera de Figueres
La Colla Castellera de Figueres va carregar un 5 de 6 a Celrà

Els castellers de Figueres, però, tenen previst un parell d’actuacions abans d’acabar l’any

La Colla Castellera de Figueres
La Colla Castellera de Figueres va carregar un 5 de 6 a Celrà

La Colla Castellera de Figueres va tancar la temporada regular d’actuacions diumenge passat a la Fira del Bolet de Celrà, tot i que encara tenen previst portar a terme un parell d’exhibicions a Figueres en motiu del Dalírium i per la Marató de TV3.

Els de la camisa lila van estrenar fins a sis castellers en diferents posicions: una enxaneta i un terç de pilar, dos terços, un segon i una enxaneta que, tot i que ja havia fet d’aixecadora, va fer la seva primera aleta en un castell, el tres de sis.

La diada es va obrir amb tres pilars de quatre simultanis que els van seguir un tres de sis i un cinc de sis molt parats i sòlids. A l’equador de la diada van alçar una altra ronda de tres pilars de quatre simultanis per encarar un quatre de sis amb l’agulla i un quatre de sis, aquest darrer va ser el castell de sis pisos número mil de la història de la Colla Castellera de Figueres. La diada es va cloure amb un pilar de cinc i una darrera tanda de tres pilars de quatre simultanis.

Una dada a destacar de l’actuació és el gran nombre de castellers que es van desplaçar fins a Celrà, un centenar, cosa poc habitual fins ara a les actuacions on no està previst aixecar-hi castells de sis pisos.

La mainada de la Colla també va estar molt activa ja que els quatre castells dels figuerencs els van coronar quatre enxanetes diferents i als nou pilars de quatre, també nou enxanetes diferents. Les rotacions també van ser presents al tronc i a la pinya ja que la totalitat del tronc present a l’actuació va pujar en, com a mínim, un castell i a pinyes diferents castellers van ocupar posicions importants, sobretot a primer cordó.