La colla del Tech baixa a sota mínims el nivell de testosterona per desfilar aquest Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2020
"Els guapos som nosaltres, i no les papallones"... I per això només surten a la foto en Xavi, la Laura i en Ferran

Els membres de la Colla del Tech, de lluitar com guerrers despietats, sanguinaris de l’infra-món, passaran a volar en aquest Carnaval de Roses com a delicades i fràgils papallones

Al passat mes de novembre vam sol·licitar una audiència per poder parlar amb els membres de la colla del Tech. Això, que pot semblar una exageració o excentricitat, no ho és quan parlem d’una colla que ha guanyat 5 dels últims 6 premis del Carnaval de Roses, i que ha estat convidada a participar en el Carnaval dels carnavals, que se celebra a Platja d’Aro, amb la participació de les millors colles de la demarcació de Girona.
No és una exageració, és el protocol que s’ha de seguir per poder parlar amb els membres d’una colla que juguen a la Champions.

I aquest passat mes de gener, en no rebre cap notificació de part d’aquesta colla vam enviar un burofax a un dels seus caps, a en Simon Rodríguez, el qual, molt amablement, ens va dir que el consell d’administració de la Tech encara s’havia de reunir per dilucidar si ens concedien l’entrevista.

Finalment, a pocs dies de celebrar-se la festa més mediàtica de Roses, l’advocat de la colla ens va notificar que sí, que ens atendrien tres components de la Tech per poder xerrar amb ells, per amb un temps límit de 30 minuts. No podia ser més per tenir l’agenda atapeïda de compromisos. És que no hi ha com ser guapos i alts.

Quan vam arribar al Mas on la colla del Tech treballa en la seva carrossa ens van atendre l’enginyer Ferran Busquets, la mecenes que se’n fa càrrec de totes les despeses del Carnaval d’aquesta colla, la Laura Saez, i la persona que s’encarrega de portar els cafès, el que tothom coneix a la seva oficina com ‘el nen dels cafès’, en Xavi Falcó.

La nostra sorpresa després de creuar les primeres paraules va ser quan ens van dir que “hem canviat radicalment, perquè enguany anem disfressats de papallones”. Un canvi radical d’un Carnaval a l’altre, un canvi sorprenent  pel fet de baixar el nivell testosterona  sota mínims. Perquè, recordem, l’any passat van anar de guerrers de l’Infra-Món, és a dir, gent despietada, sense escrúpols, sanguinària… I aquest any seran  unes delicades i fràgils “papallones, perquè així ho vam decidir entre tots i perquè no fem tabú a res”, va afirmar Busquets, remarcant que “anirem de papallones totes les de la colla, ells i elles”.

I com les papallones van de flor en flor, els membres de la colla del Tech han decidit “crear un jardí per a que les papallones puguin voltar per ell”, va dir en Ferran.

En Xavi ens va dir que l’any passat per la Festa Major van poder disposar d’una  Barraca, “i amb els guanys que fem a les Barraques els estalviem per si a l’any següent no tenim la sort de disposar d’una, però com enguany el preu de la disfressa se’ns ha disparat hem hagut d’agafar dels diners estalviats, i posem cadascú 200 euros”.
Uns diners amb els que, evidentment, la quarantena de papallones que aniran de flor en flor amb la colla del Tech tenen dret a tot: a menjar, beure, ballar, cantar, cridar, saltar, l’arròs de dilluns… Tot, menys el poder volar, ja que tant la Laura, com en Xavi i en Ferran no van assegurar que es pugui volar pel fet d’anar de papallona i portar ales.

En aquí fem un incís perquè vosaltres no hi éreu a l’audiència i no ho podíeu veure. I ho volem explicar. I és que mentre en Xavi parlava de la quantitat de gent que anirà enguany amb la colla del Tech i dels diners que pagarà cadascú, la Laura, calculadora en mà, no parava de de riure mirant a en Xavi, com dient “però que coi està explicant aquest, si tot el Carnaval el pago de la meva butxaca!”.

Pel que fa a la pregunta sobre que li manca al Carnaval de Roses per ser encara millor, Ferran va dir que “el que trobo a faltar és una mica d’organització a les passades, en el sentit que hem d’anar ràpids, és vinga, vinga, i en canvi al carnaval de Platja d’Aro et deixen molt d’espai perquè et puguis lluir, i en aquest nostre anem a cop de pit, com aquell que hi diu”. I Falcó, va afegir que “a Platja d’Aro el suport de l’administració és molt potent. Sí que és cert que el nostre Carnaval ha millorat molt els darrers anys, però ha estat gràcies a la instauració dels premis, pels quals entre les colles hi ha una sana competència per fer millors carrosses, disfresses i coreografies, però sí que pot ser que manca un plus més per par de l’administració, que pugui fer encara més atractiu el Carnaval de Roses”.  

Gots reciclables

“Nosaltres fem servir tot el material que ens queda, i enguany tornarem a portar els gots reciclables que en tenim. A cada got posem el nom de cadascú i utilitzem sempre el mateix”, van dir aquests representants de la colla del Tech.

Atractiu turístic?

A la pregunta de si creuen que el Carnaval de Roses és un atractiu turístic van respondre que “sí, però aquesta atracció envers el turisme s’ha de compaginar amb que la gent del poble s’ho passi be, perquè una cosa porta a l’altra”.

Cada any menys colles

Pel fet que enguany hi hagi menys colles que hi participen al Carnaval de Roses, van dir, aquests de la colla del Tech, que“és perquè el Carnaval és molt car i portar i gestionar una colla és dedicar-li moltes hores i, per això, la gent desfà la seva colla però se’n va a una altra, perquè sí que és cert que hi ha menys colles, però no menys gent que es disfressa”.

La nau de les carrosses

“Per a les colles que són a la nau creiem que és vital, perquè sinó no podrien fer les carrosses que estan fent”, van dir els del Tech respecte a la importància que té la nau on treballen entre vint i trenta colles.

Els hi vam preguntar a la mecenes Laura, a l’enginyer Ferran i al nen dels cafès Xavi, on està el truc, el secret, d’haver guanyat 5 dels últims 6 premis del Carnaval de Roses.

I quan anaven a respondre, a dir-nos quin és “el truco de l’almendruco”, va sonar una alarma per indicar que s’havien esgotat els 30 minuts de límit per fer l’entrevista. Llavors, del no res van aparèixer dos homes de 2 metres d’alçada per un 1,5 d’amplada que ens van convidar, de manera molt cortès, a marxar.

I evidentment, ho vam fer.